Іван Дуран: "Плануємо створити при ФК «Ужгород» дитячу футбольну школу"

Іван Дуран: "Плануємо створити при ФК «Ужгород» дитячу футбольну школу"
Днями голова федерації футболу Закарпаття Іван Дуран дав розгорнуте інтерв’ю футбольним журналістам краю, яке ввійшло в передачу «Футбол з Віталієм Біровчаком». У ході розмови Іван Петрович торкнувся ситуації з ФК «Ужгород», який уже в наступному році планує стати професійним клубом другої ліги України. Тож до вашої уваги бачення перспектив ужгородського клубу від голови ФФЗ

 

–       Іване Петровичу, сьогодні ФК «Ужгород» тримається на плечах президента, депутата обласної ради  Андрія Андріїва. Хто підтримуватиме команду у професійній другій лізі, куди має намір потрапити команда вже в наступному сезоні?

–         Звісно, в першу чергу клуб фінансуватиме її нинішній президент Андрій Андріїв, сподіваюся, що мені вдасться домовитися з угорськими інвесторами, вихідцями з Закарпаття, долучитися до співфінансування команди.

–       Чи відбудуться зміни в тренерському штабі ФК «Ужгород» у зв’язку зі зміною статусу клубу – з аматорського на професійний?

–       На мою думку, тренер професійної команди не може відволікатися на ще якусь іншу додаткову роботу. Тому досі ми ще не визначилися з новим кандидатом на посаду головного тренера команди (нині команду тренує Мирослав Бабяк. – Авт.), який би мав відповідну ліцензію, яка дозволяє працювати в професійній команді.

–       Чи є в планах створити при клубі дитячу футбольну школу, чи все ж добиратимете кадри з уже діючих дитячо-юнацьких футбольних шкіл СДЮСШОРУ, МФА, «Зінедіна»?

–       Не хотів би акцентувати увагу на якійсь конкретній школі, адже на сьогодні дуже мало  випускників футбольних шкіл-гравців 2001 року народження продовжили футбольну кар’єру в професійному футболі. Думаю, що головна причина в недостатній селекційній роботі. А, по-друге, жодним чином батьки не мають вносити кошти в фінансування ДЮСШ, бо це вже є певний вплив на тренера. Тому обов’язково будемо створювати дитячо-юнацьку футбольну школу ФК «Ужгород», де категорично заборонимо батькам вносити якісь кошти, бо станом на сьогодні більшість ДЮСШ займаються не вихованням справжніх професіоналів, а тренуванням дітей багатих батьків.

Семен МИХАЙЛИК

uzhgorod.net.ua

 

06 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів