Як діяти, якщо Ужгороду загрожує паводок? Це та інші питання розглядали сьогодні на комісії в Ужгородській міськраді

Як діяти, якщо Ужгороду загрожує паводок? Це та інші питання розглядали сьогодні на комісії в Ужгородській міськраді
Перше в цьому році засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку очолює Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, провели напередодні у міській раді.

 

Насамперед Борис Петрішка, начальник відомчої механізованої охорони державного підприємства «Укрпродконтракт», котре належить до потенційно хімічно небезпечних об’єктів, доповів, як дбають про холодильні установки. Зокрема, на підприємстві, крім комплексу заходів безпеки, створили добровільну пожежну дружину, яка забезпечена автомобілем, устаткуванням і у разі необхідності цей підрозділ залучають на допомогу працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Ішлося також про роботу встановленої на підприємстві системи раннього виявлення витоку небезпечних речовин, розроблений детальний паспорт ризиків. Борис Петрішка повідомив і про навчання, у тому числі антитерористичні, проведені у 2018-му та заплановані на цей рік.

Як дбають про безпечну експлуатацію ще одного потенційно небезпечного об’єкту – міського водоканалу, де для обеззараження води використовують хлор, – доповів представник цього підприємства Анатолій Кобозєв. Безпосередньо на підприємстві працює група реагування на надзвичайні ситуації, відпрацьовано алгоритми дій та взаємодій між службами, порядок у разі необхідності евакуації людей.

Як діяти, якщо Ужгороду загрожує паводок, в яких частинах міста скільки може підтопити будинків, де саме зони ризику, куди можна скидати надлишкову воду з Ужа тощо – детально поінформував викладач обласного навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Степан Чінчевич.

Як у разі надзвичайної ситуації для евакуації населення залучатиметься транспорт, зокрема автобуси, надав інформацію начальник відділу транспорту, державних закупівель та зв’язку Ужгородської міської ради Петро Бобик.

А представники державної установи «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» та управління Держпродспоживачів повідомили про санітарно-епідемічну ситуацію в Ужгороді за підсумками минулого року та про забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя у весняно-літній період цього року, стан санітарно-ветеринарного контролю.

На засіданні комісії, обговоривши виступи начальника Ужгородського міськрайонного управління ДСНС Віталія Ільницького та головного спеціаліста відділу цивільного захисту населення Ужгородської міської ради Сергія Дмитрієва, також погодили коригування у планах реагування на надзвичайні ситуації, внесення змін та доповнень у паспорт ризику виникнення надзвичайних ситуацій на території Ужгорода, затвердили «Основні заходи щодо попередження пожеж, аварій та інших надзвичайних ситуацій, недопущення та травмування людей на об’єктах економіки у 2019 році».

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв наголосив: треба до деталей передбачати все, що може виникнути у разі надзвичайних ситуацій будь-якого – техногенного, соціального, природного тощо характеру, відпрацьовувати алгоритми реагування, щоб всі працівники різних служб і відомств знали, як діяти.

Джерело: Ужгородська мська рада

 

 

06 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів