В Ужгороді стартувала Міжнародна конференція «Збереження та репродукція карпатських бджіл»

В Ужгороді стартувала Міжнародна конференція «Збереження та репродукція карпатських бджіл»
У понеділок, 11 лютого, у великій залі Закарпатської ОДА урочисто відкрили ІІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Збереження та репродукція карпатських бджіл». На подію завітали понад півтори сотні бджолярів і пасічників з різних куточків України та закордоння, де знають і культивують розведення унікальної карпатської бджоли.

 

Геннадій Москаль привітав учасників зібрання і вручив почесні грамоти та подяки за сумлінну працю, особистий внесок у розвиток бджільництва області і високу професійну майстерність бджолярам, науковцям галузі, керівникам асоціацій.

На сьогодні в області утримується 68,5 тисяч бджолиних сімей, з яких 67,4 тисяч – в особистих селянських господарствах та 1,1 тисяча – у сільськогосподарських підприємствах. Напрям розвитку бджільництва в області в основному розплідницький, тобто йдеться про виробництво бджолиних маток і бджолиних пакетів та їхня реалізація.

Поруч із обговоренням актуальних проблем на секціях конференції, в атріумі облдержадміністрації розгорнули тематичну виставку. Конференція триватиме включно до 12 лютого.

Джерело: прес-центр Закарпатської ОДА

 

11 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів