В Ужгороді роботодавцям роз’яснили, що за неоформлення працівника – великий штраф

В Ужгороді роботодавцям роз’яснили, що за неоформлення працівника – великий штраф
Інспектори відділу контролю за додержанням законодавства про працю Ужгородської міської ради провели напередодні інформаційно-роз’яснювальну роботу для роботодавців та найманих працівників щодо виконання законодавства про працю, насамперед щодо належного офіційного оформлення працівників та дотримання гарантій в оплаті праці.

 

Особливу увагу звертали на основні моменти оформлення трудових відносин, про які повинні не забувати роботодавці, адміністративну та кримінальну відповідальність за їх недотримання. Працівників інформували про всі ризики неоформленого працевлаштування.

Загалом інспектори провели роз’яснювальну роботу з двома десятками підприємців у закладах громадського харчування та торгівлі. Повідомили, що у 2019 році за порушення трудового законодавства юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору несуть фінансову відповідальність у розмірі 30 мінімальних зарплат, за кожного працівника, це 125 190 грн. (мінімальна зарплата 4 173 грн.). А за недопущення інспектора до перевірки, яка проводиться з метою виявлення нелегальних працівників, працедавцю загрожує 417 тисяч 300 гривень штрафу.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів