Шкода та користь пудри для обличчя: що варто знати, обираючи косметику

Шкода та користь пудри для обличчя: що варто знати, обираючи косметику
Серед жінок можна почути два суперечливих твердження: «пудра не дає шкірі дихати і взагалі дуже шкідлива!» і «пудра захищає шкіру, тому нею обов’язково потрібно користуватись». То хто ж має рацію? Бігти викидати у смітник свою чи купувати ще з десяток? Ніяких різких рухів! Для початку прочитайте цю статтю.

 

Насправді косметика була дуже шкідливою десь ще в епоху наших прабабусь. Тоді склад косметичних товарів не надто відрізнявся від крему для взуття. Сучасна косметична індустрія вирвалась далеко вперед, і кожне нове покоління засобів відрізняється покращеною формулою і мінімізованим негативним впливом на шкіру. Сучасна пудра для обличчя — це засіб, без якого складно уявити косметичку.

Навіщо пудрити обличчя?

Здорова гладенька шкіра із сяйвом — те, що хоче побачити у люстерці кожна дівчина. Хороша пудра дійсно допоможе досягти такого ефекту. Тонкий шар засобу допомагає не лише створити рівний тон шкіри, а ще й захищає її від негативних факторів навколишнього середовища. На ринку вже існують пудри із SPF-ефектом, антисептичні, мінеральні тощо. Головне — підібрати таку, яка відповідатиме вашим вимогам, потребам і типу шкіри.

Які типи пудри бувають?

Ми розглянемо найпопулярніші форми випуску пудри.

  • Матуюча пудра позбавляє шкіру жирного блиску і створена переважно для власниць жирного типу шкіри. Вона підходить як для літніх днів, так і для зими. Радимо звернути увагу ще на антисептичні пудри. Спеціальні компоненти у її складі допомагають не лише впоратись із надмірним блиском, а ще й зменшують запалення та блокують розмноження бактерій.

  • Крем-пудра ідеально підходить для прогулянок на свіжому повітрі завдяки її захисному ефектові від негативних чинників природних умов — вітру, морозу тощо. Така форма найкраще підходить для сухого типу шкіри.

  • Мінеральна пудра не має у своєму складі алергенів, синтетичних компонентів і не забиває пори, тому підходить всім типам шкіри. Надає обличчю природного вигляду і має атласний блиск.

Коли використання пудри може нашкодити?

  1. Засіб, який не підходить саме Вам. Користуєтесь компактною матуючою пудрою і скаржитесь на пересихання шкіри? Можливо, варто перейти на крем-пудру?

  2. Купівля у неперевірених місцях. Часто недобросовісні продавці реалізують підробки або ж засоби без належних умов зберігання. Тому не дивуйтесь, якщо ваша шкіра зле реагує на косметику, куплену в ларьку «Преса» або з космічною знижкою на сторінці Instagram.

  3. В продовження наступного пункту — використання протермінованих засобів. Бережіть своє обличчя, відновлення зіпсованої шкіри обійдеться значно дорожче, ніж нова пудра.

  4. Брудні спонжі та пензлі. Як часто ви миєте їх? Варто частіше. Пил, часточки шкіри, залишки попереднього макіяжу і мікроби — все це потрапляє на Ваше обличчя разом із пудрою. А це — пряма дорога до чорних цяток і запалень.

  5. Десяток шарів пудри. Якою б мінеральною чи супер-оздоровлювальною не була б ваша пудра, не наносьте її щопівгодини! Адже так ви створюєте нашарування з пилу, шкірних виділень (себуму) і фіксуєте все це черговим шаром пудри. Не треба так! Використовуйте матувальні серветки, аби видалити жирний блиск. Після цього можна трішки припудритись. І вже потім — йти підкорювати світ.

Зичимо Вам сяйва в очах, а не на щоках!

 

28 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів