Лісівники Закарпаття показали цвітіння незвичайної квітки Шафрана Гейфеля (ВІДЕО)

Лісівники Закарпаття показали цвітіння незвичайної квітки Шафрана Гейфеля (ВІДЕО)
У Дендрологічному парку Березинка, Мукачівського лісгоспу, розпочав своє цвітіння Шафран Гейфеля. Це одна із перших рослин яка розквітає ранньою весною, а тому належить до так званих першоцвітів. Щороку у Дендропарк приїжджають сотні як туристів так й місцевого населення, аби полюбуватись неймовірною красою квітів.

 

В Україні Шафран занесений до Червоної книги України у статусі “Неоцінений”, тому рослина охороняється Законом. За одну зірвану квітку, порушнику загрожує штраф у розмірі 62 грн. На жаль часто людей це не зупиняє, а тому лісівники, в преіод цвітіння, проводять рейди по виявленню порушників. Більше того, викопавши квітку, в надії посадити її вдома, призводить до загибелі більшості рослин які залишились на галявині, так як розмножується Шафран Гейфеля двома методами.

Перший, це за рахунок насінин, які допомагають розносити по лісу мурахи. Інший метод, завдяки корінню, яка нагадує цибулину. Як була розмножена рослина, можна побачити навіть неозброєним оком. Найбільший ворог Шафранів – людина, і не тільки через те що постійно зриває квіти. Навіть пройтись по галявині, де ростуть Шафрани, може призвести до їх загибелі, адже квітка полюбляє м’ягкий грунт, а під вагою людини він здавлюється. Тому лісівники закликають не знищувати червонокнижні Шафрани, які у цей час розпочали активно розцвітати.

ЗОУЛМГ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів