Спецоперація «Long Way» на Закарпатті: ліквідовано транскордонне злочинне угруповання

Спецоперація «Long Way» на Закарпатті: ліквідовано транскордонне злочинне угруповання
Чисельність угруповання - близько 35 осіб. Це громадяни України, Узбекистану, В’єтнаму, Словаччини та Білорусі. Створена для цього чотиристороння спільна робоча група правоохоронців отримала умовну назву «Long Way».

 

У ході проведення комплексу заходів, правоохоронними органами 4 країн задокументовано 13 епізодів незаконного переправлення нелегальних мігрантів, переважно громадян В’єтнаму та Бангладешу через державний кордон України. Загалом, кількість нелегальних мігрантів склала понад 70 осіб.

Результатом операції «Long Way» стало одночасне проведення, 11 березня 2019 року, оперативними підрозділами та спецпідрозділами Держприкордонслужби, слідчими підрозділами СБ України, за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області, на території України (в межах Закарпатської,  Івано-Франківської, Львівської областей), а також колегами по взаємодії на території Чехії, Польщі та Словаччини, комплексу процесуальних заходів, в ході яких затримано організаторів та посібників зазначеної транскордонної злочинної групи, які дотепер залишались на волі. Також проведено ряд обшуків та допитів фігурантів кримінальних проваджень.

Вказана нелегальна схема діяла наступним чином: групи нелегальних мігрантів формувались в містах Київ та Одеса, після чого приховано перевозились до Закарпаття для переправки місцевими провідниками, через державний кордон України до сусідніх країн Європейського Союзу. Звідти нелегалів транзитом перевозили через територію Словаччини, Польщі, Чехії, аж до столиці Німеччини.

Джерело: прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

15 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів