У міськраді розповіли, як Ужгород стане більш доступним містом для людей із інвалідністю

У міськраді розповіли, як Ужгород стане більш доступним містом для людей із інвалідністю
Сьогодні в Ужгородській міській раді відбулося засідання комітету з доступності.

 

Орієнтовно реалізація проекту почнеться влітку цього року. У його рамках також розроблять для Ужгорода План сталої міської мобільності, який передбачає рівність і зручність умов руху для водіїв, велосипедистів та пішоходів, для цього залучать європейських експертів і проведуть близько 10 публічних обговорень. Над такими планами вже працюють Полтава, Миколаїв, Житомир, тому Ужгород буде серед перших таких міст в Україні.

Начальник управління державного архітектурно-будівельного контролю Ужгородської міської ради Олександра Зотова повідомила, що наявність пандусів, у тому числі в житловій забудові, перевіряється і без дотримання цих вимог нові будівлі не приймаються в експлуатацію. Обладнуються об’єкти сфери послуг також кнопками виклику, щоб працівник могли обслуговувати, скажімо, людей на візках. Проекти реконструкцій, будівництва також оцінюються на вимоги щодо доступності, дотримання, зокрема тепер уже нових ДБН під час проходження державної експертизи.

Обговорювали на засіданні комітету з доступності і виконання вимог із доступності до освітніх закладів, зручність виборчих дільниць, час роботи світлофорів для пішоходів, розташування МАФів на вулицях Ужгорода тощо.

Директор департаменту праці та соціального захисту населення Андрій Біксей теж звернувся до учасників засідання: давайте разом працювати, бо лише так зможемо усунути «білі плями» щодо зручності міста для людей з інвалідністю.

Підсумовуючи сьогоднішнє засідання комітету, заступник міського голови Олександр Білак попросив до 16 квітня подавати пропозиції, що і як, де слід поліпшити в доступності Ужгорода. Також буде створено кілька робочих груп за напрямками доступності: щодо транспортної інфраструктури, об’єктів комунальної власності – освіти, медицини, культури, соціальних та щодо доступності приватних об’єктів, зокрема, закладів громадського харчування, аптек, магазинів тощо.

 

Джерело: прес-служба Ужгородської міської ради

 

03 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів