Федір Шандор: "Фестиваль «Бринза Хустщини» буде спрямований на ліквідацію "бринзової" безграмотності»

Федір Шандор: "Фестиваль «Бринза Хустщини» буде спрямований на ліквідацію "бринзової" безграмотності»
Про фестиваль, що пройде 11-12 травня на Закарпатті, говорили сьогодні в Ужгородському прес-клубі.

 

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція з нагоду проведення 11-12 травня 2019 року у селі Горінчево (Хустський район) фестивалю «Бринза Хустщини».

ЯК прозвучало під час прес-конференції, мета фестивалю: привернути увагу до традицій вівчарства у Карпатах та проблем, з якими зіштовхуються вівчарі у своїй нелегкій праці. Про це детальніше розказали організатори свята.

 Федір Шандор, професор, УжНУ,  розповів, що головні учасники фестивалю—вівчарі, які створили Асоціацію вівчарів Хустщини. «Найбільше поголів’я овець на території Закарпаття є саме на території Хустщини. Там є живі вівчарі, які дійсно працюють, - каже Федір Шандор. – Тому їхню продукцію та працю треба прославляти. Ми вирішили після тривалих переговорів і дискусій зробити фестиваль «Бринза Хустщини».  Бринза робиться тільки з овечого чи козячого молока, не всі це знають і під виглядом бринзи купують зовсім не бринзу. Тому Фестиваль також буде спрямований на ліквідацію безграмотності».

У програмі фестивалю також перші овечі перегони, конкурс краси «Міс овечка 2019», кулінарний майстер-клас «Бринзова кухня». Відбудеться також 2-ий з’їзд «Асоціації сироварів Закарпаття та багато інших заходів. Зокрема, акустичний виступ гурту «Чаламада». 

 

03 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів