Туризмознавець Олександр Коваль: "Бринза на сьогодні не може коштувати менше 150 грн за кілограм"

Туризмознавець Олександр Коваль: "Бринза на сьогодні не може коштувати менше 150 грн за кілограм"
Про те, як готуються на Закарпатті до проведення фестивалю "Бринза Хустщини", і як виробляють сам продукт, говорили сьогодні в УЖгородському прес-клубі.

 

Зокрема, сьогодні під час прес-конференції Ярослав Дуля, вівчар, голова Асоціація вівчарів Хустщини розказав про роботу Асоціації вівчарів Хустщини, яка об’єднує 10 хустських вівчарів. Асоціація працює вже третій рік.

Юрій Дувалка, вівчар, член асоціації займається вівчарством 15 років, батько і дідо теж були вівчарями. Має 200 овець та 100 кіз. Каже, що чимало вівчарів міняють місце роботи і їдуть на заробітки.

«Встаємо щодня о 5 ранку, три рази на день доїмо кіз та овець, збираємо сир, працюємо до 22.00. Син допомагає, працюють також два найманих працівники, - пояснює Юрій Дувалка. - Основна продукція - сир і ягнята. Цього року сніг тримався довго, тварини погано перезимували, будемо продавати ягнят».

Олександр Коваль також додав, що одним із завдань Асоціації є спільна домовленість про ціну бринзи. Вона на сьогодні не може коштувати менше 150 грн/кг.

«Ми хочемо, щоб туристи їхали до вівчарів додому і бачили, як відбувається весь процес, купували у них натуральний продукт. Ведеться також робота з туроператорами, екскурсоводами. Розроблено сирний туристичний маршрут», - каже Олександр Коваль.

 

03 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів