Туризмознавець Олександр Коваль: "Бринза на сьогодні не може коштувати менше 150 грн за кілограм"
Зокрема, сьогодні під час прес-конференції Ярослав Дуля, вівчар, голова Асоціація вівчарів Хустщини розказав про роботу Асоціації вівчарів Хустщини, яка об’єднує 10 хустських вівчарів. Асоціація працює вже третій рік.
Юрій Дувалка, вівчар, член асоціації займається вівчарством 15 років, батько і дідо теж були вівчарями. Має 200 овець та 100 кіз. Каже, що чимало вівчарів міняють місце роботи і їдуть на заробітки.
«Встаємо щодня о 5 ранку, три рази на день доїмо кіз та овець, збираємо сир, працюємо до 22.00. Син допомагає, працюють також два найманих працівники, - пояснює Юрій Дувалка. - Основна продукція - сир і ягнята. Цього року сніг тримався довго, тварини погано перезимували, будемо продавати ягнят».
Олександр Коваль також додав, що одним із завдань Асоціації є спільна домовленість про ціну бринзи. Вона на сьогодні не може коштувати менше 150 грн/кг.
«Ми хочемо, щоб туристи їхали до вівчарів додому і бачили, як відбувається весь процес, купували у них натуральний продукт. Ведеться також робота з туроператорами, екскурсоводами. Розроблено сирний туристичний маршрут», - каже Олександр Коваль.
До теми
- Топ-7 туристичних місць на Закарпатті, які варто відвідати восени
- “Кожен музей на Закарпатті — це якийсь несподіваний вау-ефект”. Дню Музеїв присвячується (ФОТО)
- Туризм на Закарпатті під час війни. Розмова з Олександром Ковалем
- Туризмознавець Олександр Коваль: 10 причин приїхати на Закарпаття і залишитися тут назавжди
- Оприлюднили найповніший каталог термальних басейнів Закарпаття
- Традиції, незмінні протягом століть: вівчарство має шанс стати однією з головних агротуристичних родзинок Закарпаття
- Особливості фестивалю "Бринза Хустщини", що пройде 11-12 травня в Горінчові
- Федір Шандор: "Фестиваль «Бринза Хустщини» буде спрямований на ліквідацію "бринзової" безграмотності»
- Закарпатців запрошують на фестиваль бринзи. Чому варто відвідати?
- Викладач Ужгородського університету започаткував онлайн-школу для власників зелених садиб
- Кулінарні дива закарпатської Гуцульщини
- Карпатські виробники сформували 10 культурних цінностей виробництва харчових продуктів
- Пізнавальні мандрівки влаштують відразу у 8-ми містах Срібної Землі
- Карпати славні не тільки туризмом, а ще й своєю бринзою!
- Про кращі практики формування та розвитку потенціалу туризму сільських територій говорили на Тячівщині
- Кращих представників сфери туризму відзначили на Закарпатті
- Як живеться найбільшим птахам – африканським страусам на Закарпатті
- ТОП-100 рекреаційних ідей щодо Закарпаття
- На Міжгірщині ефектно та колоритно проведуть овечок на полонини
- Закарпатська водяна кузня — єдина діюча в Європі
До цієї новини немає коментарів