Вирубка лісу на Ужгородщині – заподіяно шкоди і лісу, і бюджету на понад 2,6 млн гривень

Вирубка лісу на Ужгородщині – заподіяно шкоди і лісу, і бюджету на понад 2,6 млн гривень
Прокуратура повідомила про підозру одному із заступників Закарпатського обласного управління лісомисливського господарства та директору одного з місцевих лісових господарств, які зловживаючи своїм службовим становищем.

 

Посадовці заподіяли бюджету понад 2,6 млн грн збитків.

Процесуальними прокурорами та слідчими слідчого відділу прокуратури Закарпатської області спільно із співробітниками Управління захисту економіки в Закарпатській області ДЗЕ НП України повідомлено про підозру одному із заступників Закарпатського обласного управління лісомисливського господарства та директору одного з місцевих лісових господарств у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.364 КК України).

Встановлено, що посадовці, в період 2016 року, зловживаючи службовим становищем допустили незаконні порубки деревини на території природньо-заповідного фонду«Ужгородського ЛГ».

Так, керівником місцевого лісового господарства, за попереднім погодженням з одним із заступників начальника ЗОУЛМГ безпідставно видано та погоджено лісорубні квитки. В подальшому, на підставі цих документів, на території природньо-заповідного фонду незаконно проведено санітарні рубки.

Сума заподіяних збитків, відповідно до висновків експерта, складає 2 600 000 грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Триває подальше досудове розслідування, яке здійснюють слідчі прокуратури Закарпатської області.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів