Чоловікам на замітку: все, що потрібно знати перед відвідуванням лазні

Чоловікам на замітку: все, що потрібно знати перед відвідуванням лазні
Зберігайте, щоб не загубити.

 

До походу в сауну

Необхідно дотримуватися деяких правил, щоб ваше відвідування сауни було приємним і корисним. Із собою потрібно приготувати деякі необхідні речі, які включають в свій склад чисте бавовняне простирадло, рушник банний, шльопанці або сандалі, які миються і спеціальну шапочку на голову. У спеціальних відділах для лазень і саун можна придбати всі ці предмети. Якщо ви хочете поєднувати косметичні процедури з відвідуванням сауни, то заздалегідь приготуйте скраби і маски, креми для тіла, які будете використовувати. Організм втрачає в сауні багато рідини, тому з собою для пиття візьміть чисту воду, чай, настої трав. Можна пити компоти, відвари ягід, розведені теплі соки. А ось газовані та алкогольні напої, солодкі соки краще не вживати в сауні, вони шкідливі для здоров'я.

Не рекомендується щільно їсти перед відвідуванням сауни, можна зробити лише легкий перекус супом з овочів, фруктами або сиром. Не слід у сауні влаштовувати застілля з випивкою і жирною їжею, як робить багато відпочиваючих, тоді замість користі сауна принесе шкоду, бо поєднання алкоголю, щільної їжі та спеки, завдають серйозного удару по організму. Перед самим походом в сауну не можна займатися силовими тренуваннями. Лінзи та прикраси не можна надягати в сауну, вони можуть сильно нагрітися і розплавитися, що викличе опіки. Відвідувати сауну потрібно в оголеному вигляді, синтетичні плавки та купальники порушують шкірне дихання, не гігієнічні, і не підходять для сауни.

Як входити в сауну

Перед тим, як входити в лазню, потрібно обполоснутися під душем, але не мочити волосся. Не слід з милом мити шкіру, щоб не змивати захисну плівку, тому що вона при високих температурах захистить шкіру від пересушування. Після душу треба добре витерти тіло від води, щоб воно в сауні рівномірно нагрівалося. Не можна наносити на тіло крем, бо це заб'є пори та порушить шкірне дихання. 

Як довго паритися і відпочивати?

Не потрібно поспішати, відвідуючи сауну, для процедури є ідеальним тригодинний сеанс, для відвідування краще підходить друга половина дня, після 15-17 годин, або вечірній час.Три заходи в парильню з перервами на відпочинок є найоптимальнішим варіантом, тому що, це найбільш корисний графік для процедури, бо зміна температур діє найбільш ефективно. Сідати потрібно спочатку на нижні полиці, де температура до сімдесяти градусів, а доходити до сотні градусів вона може на верхніх полицях. Можна залишатися стільки часу в парильні, скільки ви будете себе там комфортно відчувати, але якщо ви прийшли в сауну в перший раз, то зазвичай проводять там п'ять-десять хвилин і виходять.

Протипоказання для сауни

Забороняється відвідувати сауни майбутнім мамам на будь-якому терміні вагітності, тому, що висока температура може призвести до викидня або до відшарування плаценти. Необхідно з обережністю відвідувати сауну при хворобах шкіри, можна тимчасово відмовитися від її відвідин при гострій стадії шкірних хвороб, коли шкіра сильно мокне, і скоротити час перебування в парильні, коли шкіра суха. Сауна не протипоказана сердечникам, але в парильні температура повинна бути нижча звичайної, і на верхній полиці лежати не варто.

Сауна — засіб для краси

Дуже активно використовують сауну при схудненні та в косметології. Під дією пари відбувається виділення шлаків і поту, сауна дозволяє трохи скинути вагу шляхом видалення зайвої рідини. Це відбувається, коли активується обмін речовин і починає виділятися піт. За допомогою сауни, відмінно починають працювати маски та косметичні засоби, бо розширюються пори та відбувається їх очищення, засоби проникають глибше в шкіру, надаючи більш активну дію. Застосовують скраби на розпарену шкіру, тоді вони очищають шкіру глибше і без ушкодження. Між процедурами в сауні роблять маски, але з ними на тілі та обличчі заборонено перебувати в сауні.

Джерело: Ukr.Media

 

16 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів