В УжНУ відбувся фінальний етап конкурсу «Стартап – УжНУ 2019»

В УжНУ відбувся фінальний етап конкурсу «Стартап – УжНУ 2019»
Конкурси інноваційних ідей ДВНЗ «Ужгородський національний університет» проводить уже четвертий рік поспіль. Його мета – популяризація інноваційної та підприємницької діяльності молоді, розвиток творчого потенціалу студентів, підвищення рівня наукових розробок молодих учених, створення умов реалізації інноваційних ідей.

 

Пройшовши два відбіркові етапи, до фіналу оцінювання дісталося 7 проектів з  18: «QRWaiter» – замовлення їжі та напоїв у кафе через QR-код; «The MoveON service» – створення платформи для водіїв із метою автоматизації основних процесів взаємодії їх зі спеціалістами та сервісами у сфері обслуговування транспортних засобів різних типів; «Ingrid» – стартап в області HoReCA, основним завданням якого є оптимізація та налагодження процесів у ресторанному бізнесі; «Неінвазивна приставка до мобільних пристроїв для вимірювання концентрації глюкози у крові» – дозволяє за допомогою мобільного пристрою проводити введення даних, обробку та виведення результатів на екран мобільного телефону; «Екологічні вироби із біоматеріалів рослинного походження» – практичний результат полягає у виробництві екологічних виробів із, наприклад, кукурудзи, зернових культур, відходів харчової промисловості; «Створення просторових моделей об’єктів садово-паркового господарства на урбанізованих територіях» – стартап має на меті більш детальну візуалізацію проблем таких об’єктів та більш вдалу подальшу їх реконструкцію; «DioMusic» – програмування світлодіодної стрічки WS2812b Arduino.

Представляли проекти студенти економічного факультету, факультету міжнародних економічних відносин, інженерно-технічного, географічного та факультету інформаційних технологій.

 «Наш конкурс проводиться вже вчетверте, - зазначив на його відкритті проректор з наукової роботи професор Ігор Студеняк. - Ми  маємо хороший досвід, адже минулого року вийшли на міжнародну арену – наші студенти взяли участь у міжнародній конференції стартапів, де представляли свої інноваційні ідеї. Крім того, їздили до італійського Трієсту в університет на наукові практики. І вже цього року переможці минулорічного конкурсу стартапів УжНУ взяли участь у фестивалі інновацій у Києві, здобули там призові місця і представлятимуть свої ідеї на всеукраїнському конкурсі стартапів, який відбудеться цієї осені. Тому ми покладаємо великі сподівання на сьогоднішній фінальний етап».

Учасників конкурсу інноваційних ідей привітав заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак та побажав перемоги всім, хто має цікаві інноваційні ідеї.

Для фіналу конкурсанти підготували усне представлення доповіді у вигляді презентації. До виступу запрошувався один доповідач з команди,  який отримував для переконання  суддів у важливості реалізації свого стартапу 10 хвилин для виступу і 10 хвилин для обговорення. 

Конкурсанти дивували різноманітністю вибраних тем для стартапів, новаторським підходом до вирішення проблем, з якими зіштовхувалися під час виготовлення своїх винаходів та професійною підготовкою презентанцій. Вражає також те, що студенти не тільки навчаються, працюють, а ще знаходять час для реалізації власних наукових розробок гідного рівня, якими вже зацікавилися підприємства області. 

Оцінювала учасників конкурсна комісія в складі: Володимира Смоланки, ректора УжНУ; Ігора Студеняка, проректора з наукової роботи; Юрія Бабинця, головного спеціаліста відділу професійно-технічної і вищої освіти департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА, Олександра Білака, заступника міського голови м.Ужгород; Матвія Кадара, підприємця; Володимира Приходька, завідувача кафедри міжнародних економічних відносин;  Йосипа Головача, директора НДІ засобів аналітичної техніки; Катерини Ковальчук , в.о. начальника науково-дослідної частини; Катерини Скубенич, начальника патентно-ліцензійного забезпечення та комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності; Альони Юрчук,  директора  Центру інновацій та розвитку.

Після тривалого обговорення журі присудило перемогу студенту інженерно-технічного факультету Івану Зубу та аспіранту кафедри терапії і сімейної медицини Тарасу Гряділю за проект «Екологічні вироби із біоматеріалів рослинного походження». Оскільки, як зазначили члени комісії, цей проект має дуже важливе значення для нашого регіону. "Надіємось, що в нас все вийде. І Ужгород стане столицею інноваційних проектів" - наголосив переможець Іван Зуб.

Два другі місця розділили проекти QRWaiter, який розробили студенти УжНУ – економічного факультету Микола Кошун, математичного факультету – Владислав Булгаков, факультету інформаційних технологій – Володимир Пайда, студент факультету інформаційних технологій Львівської політехніки Едуард Грабчак та випускник ужгородської ЗОШ № 3 Нікіта Когут і «Створення просторових моделей об’єктів садово-паркового господарства на урбанізованих територіях» від студентів географічного факультету УжНУ – Валерії Курти, Олега Гази, Олесі Чорней, Іванни Дуркот, Яни Вороніної та Вадима Луцьо.

Три треті місця присуджено проектам DioMusic – від студентів факультету інформтехнологій УжНУ – Марії Пелех та Маріанни Репки; The MoveON service – від студентів факультету інформтехнологій УжНУ Олександра Діуса, Юрія Гангура, Василя Лукачинця, Юліани Меренич та Євгенія Дацюка; «Ingrid» – від студентів факультету міжнародних економічних відносин – Івана Стойки, Івана Андреєва, Олександра Завідфолуші, Ренати Шевері та Олександри Черешні.

Ректор УжНУ Володимир Смоланка привітав переможців конкурсу та вручив їм сертифікати  та дипломи.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів