Аеропорт "Ужгород" знову під загрозою закриття?

Аеропорт "Ужгород" знову під загрозою закриття?
Сьогодні про це повідомив директор аеропорту Руслан Лііс на своїй сторінці у Фейсбук:

 

"Дорогі Друзі!Я дуже дякую всім не байдужим Ужгородцям, журналістам та вцілому громаді Закарпаття за неймовірну підтримку нашого аеропорту. Саме за допомогою вашої активності, аеропорт сьогодні має популярність як своєрідний бренд Закарпаття. Ви всі стали свідками феєричного наповнення за максимально стислий термін нашого суспільно важливого рейсу Ужгород-Київ-Ужгород. І хочу запевнити кожного - Міжнародний аеропорт «Ужгород» сьогодні відроджується і має надію на стрімкий розвиток авіасполучень як між містами України так і за кордон. Спільно із керівництвом Закарпатської обласної ради маємо чітку концепцію та стратегію розвитку інфраструктури підприємства та підвищення його функціональності. Уже сьогодні, за підтримки Закарпатської обласної ради функціонує суспільно важливий рейс, проводиться його якісна реклама, розпочаті переговори із іншими авіаперевізниками. На черзі питання реконструкції світлосигнального обладнання, основного терміналу аеропорту, прийняття літаків класу Боїнг, Ейрбас та Ембрайер. І будьте впевнені, це не за горами!

Та зараз, нажаль, не про те.

Мене як директора останнім часом дуже бентежить ситуація, яка склалася із впровадженням в аеропорту польотів за інструментальним типом. Так, саме тих польотів, заради яких ДП «УКРАЕРОРУХ» та аеропорт «Ужгород» єдині із країн не Євросоюзу пройшли сертифікацію ЕАSA!!! Тих польотів, заради яких Обласна рада надала відповідне фінансування і тим самим аеропорт виконав вимоги сертифікації, а ДП «УКРАЕРОРУХ» сформував схеми заходу на посадку за інструментальним типом на аеродром «Ужгород» (їм доречі уже добрих 3 місяці!!!) Зрештою, саме на цій стратегічній задачі дуже вміло піарились чиновники найвищого рангу нашої держави, включаючи окремих міністрів та керівників Уряду. І от...авіасполучення відновлено, розвиток бачимо із колосальними темпами, ба більше - навіть проект договору, з правками Державіаслужби направили до Міністерства транспорту Словаччини, і що??? Ні слуху, ні духу! Обіцянки-цяцянки! Остання про яку я почув - наче Міністр інфраструктури пообіцяв вийти на підписання Угоди на вересень 2019!!!!Вересень, Шановні??? У вересні впевнений у вас будуть інші питання, як напевно є і зараз! А уже в жовтні, наш стратегічний партнер АТ «Мотор січ» мені скаже - Руслане, погодних умов у вас немає для здійснення польотів за візуальним типом, ми припиняємо рейс! І все!

Я не скептик, але я не вірю в друге чи в третє відродження аеропорту.

А ще більше турбує - що ви скажете громаді Закарпаття, яка уже звикла до зручного авіасполучення зі столицею та очікує рейсів до закордону?? «Ми знову не спромоглися підписати договір за пів року»? або «Це дуже важке стратегічне питання»?

Шановні чини, це тут нікому не цікаво! Це Ваша робота! Зрештою від вас цих рішень очікує все Закарпаття та вся Україна!!Виконай-те свої обіцянки Volodymyr Omelyan

!Забезпечте підписання Міжурядової угоди зі Словацькою республікою для повноцінного функціонування летовища Ужгорода уже завтра!!Ви так часто декларуєте Ваші успіхи у сфері розвитку авіасполучень в Україні!

Ми чекаємо від Вас дій і пильно спостерігаємо за Вашою реакцією на цей «крик душі про допомогу»!!

P.S. Прошу у всіх максимальної підримки та репостів!Зробимо це разом!Аеропорт потрібен Закарпаттю та його мешканцям!

Слава Україні! #дій-те

 

27 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів