У 2021 році планують відновити євроколію від Ужгорода до Чопа: на це виділили 5 млн гривень

У 2021 році планують відновити євроколію від Ужгорода до Чопа: на це виділили 5 млн гривень
У бюджеті України на 2021-й рік виділили 5 мільйонів гривень на відновлення євроколії від Ужгорода до прикордонного Чопа. Про це повідомив заступник міністра фінансів Олександр Кава.

 

За його словами, у наступному році планують підготувати проєктну документацію та розпочати відновлення раніше демонтованої колії від Чопа до Ужгорода. Ширина колії — 1,4 м. Як повідомив Олександр Кава, реалізація цього проєкту дозволить створити в обласному центрі Закарпаття транспортний хаб для пересадки з пасажирських поїздів із різних куточків України, що їдуть "широкою" колією (1520 мм), на поїзди європейської колії (1435 мм) — до Словаччини, Чехії, Угорщини, Румунії, Австрії і до інших країн Європи.

На залізничному вокзалі Ужгорода планують облаштувати пункт митного і прикордонного контролю, що дозволить не зупиняти поїзди на державному кордоні. Нагадаємо, європейська колія між Ужгородом та Чопом існувала до 1991 року, але потім її демонтували. У Державному бюджеті на 2021 рік передбачено 3,9 млрд грн на закупівлю 100 нових пасажирських вагонів та розвиток залізничної інфраструктури для покращення пасажирського сполучення.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів