Міжнародний аеропорт "Ужгород" повноцінно відновить роботу: відома дата

Міжнародний аеропорт "Ужгород" повноцінно відновить роботу: відома дата
Вже з 9 вересня 2021 року наберуть чинність зміни в аеронавігаційному просторі Словаччини, управління частиною якого буде делеговано Україні. Це означатиме, що вже цього року авіакомпанії зможуть здійснювати посадку на летовищі Ужгорода за аеронавігаційними приладами.

 

Контекст

 5 червня 2021 року вступає у дію Угода між Кабінетом Міністрів Украі?ни та Урядом Словацькоії Республіки про визначення умов використання визначеної частини повітряного простору Словацької Республіки у зв’язку з наданням послуг з обслуговування повітряного руху призначеним українським провайдером аеронавігаційного обслуговування у Міжнародному аеропорту «Ужгород».

Також вже підготовлено публікацію щодо делегування повітряного простору Словаччини під управління Української сторони, а також зафіксовано дату вступу в дію цих змін з 9 вересня 2021 року.

Що вже зроблено?

український провайдер аеронавігаційних послуг Украерорух/UkSATSE вперше пройшов сертифікацію за стандартами Європейського Союзу (ЄС), в результаті чого отримав від Словацької Сторони призначення як провайдера послуг, у визначеній частині повітряного простору іншої країни — Словацької Республіки — у межах виконання польотів до/з Міжнародного аеропорту «Ужгород»;н

Налагоджено технічні аспекти взаємодії між аеронавігацйними провайдерами договірних сторін;

національна авіакомпанія «Роза Вітрів» розпочне виконання регулярних рейсів на аеродром міста Ужгород з 1 червня. Проте до 9 вересня польоти будуть здійснюватися за правилами візуальних польотів.

Що далі?

Розпочато фінальний етап підготовки до відновлення польотів за приладами на аеродромі. Триває активна робота Украероруху, Міністерства оборони Словацької Республіки та провайдера аеронавігаційних послуг Словаччини по реалізації заходів технічного характеру, що є умовами імплементації Угоди.

Міністерство інфрастурктури України

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

31 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів