Стежку, протяжністю понад 300 км, облагороджують закарпатські лісівники

Стежку, протяжністю понад 300 км, облагороджують закарпатські лісівники
У зв’язку із відновленням нитки проходження Ювілейної Карпатської стежки з використанням Закарпатського туристичного шляху головним спеціалістом відділу лісового господарства Спачинський В.Я., головою Правління громадської спілки «Регіональна туристична організація» Волошин В.М. та лісової охорони ДП «Перечинський лісгосп» було проведено обстеження території лісового фонду підприємства, по якій проходитиме Ювілейна карпатська стежка.

 

 Туристичний шлях, який запланували відновити лісівники, спільно із громадською спілкою «Регіональна туристична організація» був прокладений ще за часів Чехословаччини у 1929 році та з плином часу був занедбаний і забутий.

Стежка, протяжністю аж 343 кілометри, проходить гірськими масивами Карпат, значна її частина простягається територією Перечинського району. При проходженні стежкою можна намилуватися неймовірною красою наших гір, ознайомитись із природно-заповідними об’єктами, флорою і фауною гірських Карпат та ще багато приємного для відпочинку, саме тому було прийнято рішення відновити історичний маршрут.

Лісівники, спільно із громадською спілкою «Регіональна туристична організація» планують облагородити стежку, розробити робочу карту з нанесенням місць відпочинку, рекреаційних пунктів, джерел з питною та мінеральними водами. Також, вздовж стежки, завдяки лісівникам з’являться інформаційні стенди в яких йтиметься про дане місце (гора, річка, урочище і т.д.).

Урочисте відкриття Ювілейної Карпатської стежки планується до Дня працівника лісу, 14 вересня.

 

Джерело: прес-служба ЗОУЛМГ

 

 

10 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів