В УжНУ нагородили переможців літньої школи з програмування

В УжНУ нагородили переможців літньої школи з програмування
Найкращі команди отримали медалі, кубки й грошові призи з рук декана факультету інформаційних технологій Ігоря Повхана та завідувача кафедри інформаційних управляючих систем та технологій Олександра Міци/

 

Літня школа з програмування, яка тривала в УжНУ понад тиждень, завершилася. Цьогоріч у школі взяла участь найбільша кількість команд, однак склад учасників вирізнявся не лише кількісно, а й якісно: змагання було напруженим, до останнього дня тривала інтрига.

Цього року найкращі команди отримали медалі, кубки й грошові призи з рук декана факультету інформаційних технологій Ігоря Повхана та завідувача кафедри інформаційних управляючих систем та технологій Олександра Міци.

Олександр Міца й Ігор Повхан

Олександр Міца й Ігор Повхан

Учасники й організатори ЛШП

Учасники й організатори ЛШП

Нагороди

Нагороди

Перше місце в обох лігах цього року вибороли львів’яни, друге – харків’яни, на третьому опинилися студенти з Києва та Львова:

Перша ліга

І місце – Львівський національний університет імені Івана Франка, команда «LNU_Jackals»: Богдан Пастущак, Данило Мочернюк, Максим Щерба (тренер Віталій Герасимів);

ІІ місце – Харківський національний університет радіоелектроніки, команда «KhNURE_NRG»: Матвій Асландуков, Олег Валлас (тренер Олександр Вечур);

ІІІ місце – Київський національний університет імені Тараса Шевченка, команда «KNU_arsijo_stop_creating_problems»: Даніїл Смельський, Антон Тригуб, Станіслав Безкоровайний.

Друга ліга

І місце – Львівський національний університет імені Івана Франка, команда «LNU_Smurfs»: Юрій Калічун, Юліана Юрченко, Василь Проців (тренер Віталій Герасимів);

ІІ місце – Харківський національний університет радіоелектроніки, команда «KhNURE_Code_Shredingera»: Вікторія Ковальова, Станіслав Качанов, Нелін Веніамін (тренер Олександр Вечур);

ІІІ місце – Національний університет «Львівська політехніка», команда «NULP_pain»: Северин Цяпка, Михайло-Іван Філіпенко, Арсен Подоба (тренер Василь Білецький).

І ліга - переможці

І ліга – переможці

Переможці ІІ ліги

І ліга ІІ місце

І ліга ІІ місце

Найкращими командами з дорозв’язування задач стали представники Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна в І лізі (команда «KhNU_Surgeons» – Денис Смірнов, Андрій Степанов, Марія Степанова; тренер Григорій Жолткевич) та Українського католицького університету в ІІ лізі (команда «UCUkuriku» – Денис Дацко, Вікторія Уcачова, Ярослав Борис; тренер Олесь Добосевич).

Керівник команди Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Цимбал:

Юрій Цимбал

Юрій Цимбал

– Ми вже втретє на школі. Школа вже має певні традиції, відчутно, що все добре налагоджено. Наша команда вперше серед призерів – це додатковий позитив. Але то не головне. Найважливіше, щоби студенти з користю провели цей літній час, училися й відпочили, знайшли нових друзів, закріпили ту дружбу, яка вже є. Багато хто вперше побачив Ужгород, загалом Закарпаття. Тільки позитивні враження, тому ми дуже вдячні організаторам.

Учасниця команди-переможниці в ІІ лізі Юліана Юрченко ділиться рецептом успіху «LNU_Smurfs»:

Юліана Юрченко - програмування в шість рук

Юліана Юрченко – програмування в шість рук

– Основне – знаходити час на жарти. Знаєте, коли лекція дві години, а потім програмуємо п’ять годин, – дуже втомлюємося. Якщо не жартувати, то нічого не вийде. Треба змінювати обстановку.

Юліана, до речі, родом із Ужгорода й закінчила, як і інші учасники її команди, перший курс Львівського університету.

Віталій Герасимів із Львівського національного університету ім. І. Франка в ужгородській школі бере участь уже вчетверте: раніше він був учасником і лектором, а тепер став тренером – команд-переможниць в обох лігах. Віталій поділився враженнями від школи:

Віталій Герасимів

Віталій Герасимів

– Нам тут дуже сподобалося: були цікаві тренувальні змагання, багато оригінальних задач, сильні команди приїхали. Наступного року теж хочемо приїхати на Літню школу з програмування до Ужгорода…

Тренер команд Харківського національного університету радіоелектроніки Олександр Вечур:

Олександр Вечур

Олександр Вечур

– Радує те, що школа з кожним роком розвивається. Стає більше учасників, більше сильних команд. Цього року в другій лізі було стільки команд, що їм навіть важко було вміститися в аудиторії, де проходили змагання. Хочеться побажати школі, щоб вона й надалі розвивалася, щоб було більше команд із інших країн. І здоров’я та наснаги організаторам, щоб вони мали час та натхнення в літню спекотну пору цим займатися.

Студенти й лектори IV Міжнародної літньої школи з програмування мали й насичене дозвілля: змагалися з футболу, їздили на екскурсію до Мукачівського і Чинадіївського замків, пізнавали край зі щоденної газети «Новинка++».

Новинка++ № 1 с. 2-3

Новинка++ № 2, с. 2-3 (прикордоння)

А на закритті школи з концертом виступив відомий закарпатський гурт «Vandor».

Vandor – гітарист

Vandor – гітарист

Виступає Vandor

Виступає Vandor

Vandor

Vandor

Олександр Міца, завідувач кафедри інформаційних управляючих систем та технологій, який щороку докладає величезних зусиль для організації літніх шкіл із програмування, каже:

– Ужгород став майданчиком, де найкращі студенти й команди можуть проявити себе і, відповідно, стати прикладом для інших. Був дуже інтенсивний обмін знаннями, й ті, хто ще не показав свій потенціал, – зможуть це зробити наступного разу. Ми бачили, як інтенсивно йшло дорозв’язання задач і як запалились багато учасників. Вони зараз чіткіше побачили свою мрію. А, як відомо, ніщо не може розворушити до кінця розум людини, якщо немає мрії.

А вже 19 серпня розпочалася школа програмування для учнів у Хусті.

Василь Шаркань Медіацентр УжНУ,

фото Олександра Уксти

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів