Рятувальники закликають закарпатців не провокувати пожеж на відкритих територіях

Рятувальники закликають закарпатців не провокувати пожеж на відкритих територіях
Впродовж вчорашньої чергової доби закарпатським вогнеборцям було не до відпочинку. Адже за вікном спека і пожежі сухої рослинності та чагарників продовжуються.

 

Так, із зафіксованих 5 випадків загорань 4 виникли на відкритих територіях, тобто в екосистемах краю. По дві пожежі зафіксовано на території Мукачівського та Ужгородського районів Закарпаття.

З огляду на те, що в найближчі дні синоптики прогнозують надзвичайний (4-5 клас) пожежної небезпеки, то загроза виникнення загорань в екосистемах краю буде лише зростати.

Управління ДСНС України у Закарпатській області в черговий раз нагадує краянам, що не варто за допомогою спалювання очищувати посівні масиви від стерні та впорядковувати присадибні обійстя від всілякого мотлоху. Адже вогняній стихії потрібно дуже мало, щоб "вирватися" з-під людської опіки й почати нищити все на своєму шляху, завдаючи численних матеріальних збитків або ж навіть травмуючи самих ініціаторів прибирання.Також, ми не повинні забувати про природу, що оточує нас. «Дякую» для неї не буде розкидане сміття та непогашене багаття, адже саме непогашений вогонь, кинутий недопалок у багатьох випадках стають причиною лісових пожеж.

Шановні краяни! Служба порятунку "101" закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Перш за все, не слід випалювати суху траву, чагарники та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями а також кидати недопалки та сірники на суху трав’янисту підстилку. А залишене на природі без нагляду вогнище, може призвести до масштабної лісової пожежі. Рятувальники сподіваються, що все ж достукаються до свідомості закарпатців, які таки задумаються над проблемою пожеж в екосистемах, кількість яких невпинно зростає.

У ДСНС України у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів