Акцію «Перший портфелик» провели сьогодні в Ужгороді

Акцію «Перший портфелик» провели сьогодні в Ужгороді
Традиційну акцію «Перший портфелик» провели сьогодні в Ужгороді у театрі ляльок «Бавка» працівники Ужгородського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (директор Іван Фленько) спільно з благодійним фондом «Карітас» та закарпатським осередком ГО «Справа Кольпінга в Україні».

 

 Добру ініціативу підтримала і громадськість, тож спільними зусиллями Ужгородської міськради (80 рюкзаків із ортопедичними спинками придбано з міського бюджету), а також вищезазначених організацій та самих ужгородців усе необхідне для початку навчання забезпечили для 138 ужгородських дітей із числа багатодітних сімей, малозабезпечених, сімей учасників бойових дій на Сході України, внутрішньо переміщених осіб, із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також ромських дітей. У портфелях традиційний вміст: щоденник, зошити для письма та малювання, пенал, папка, ручки, олівці чи фломастери, фарби, лінійка, гумка тощо.

Сьогодні такі шкільні комплекти вручили 90 дітям. А інші передадуть першокласникам безпосередньо на святі 1 Вересня. Заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак побажав дітям, які вже за кілька днів стануть першокласниками, натхнення добре вчитися, тим самим прокладати шлях до успішного та щасливого майбутнього.

Також із вітальними словами до дітей звернулися начальник управління патрульної поліції в Закарпатській області Юрій Марценишин, директор закарпатського благодійного фонду «Карітас» Мукачівської греко-католицької єпархії отець Мирослав (Русин) і керівник Ресурсного центру у Закарпатській області з надання соціальної підтримки внутрішньо переміщеним особам ГО «Справа Кольпінга в Україні» Олександр Катьора. Крім того, перед врученням «перших портфеликів» діти переглянули виставу обласного театру ляльок «Бавка», а також пограли гру «Дженга», де додатково мали змогу отримати шкільне приладдя в якості призів. До акції долучилися працівники управління патрульної поліції Закарпатської області – передали дітям ще 10 наплічників та благодійний фонд «Благо» (Елеонора Кулчар), який передав розвиваючі ігри.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів