Андрій Любка з новою книгою зібрав повний двір на Форумі видавців

Андрій Любка з новою книгою зібрав повний двір на Форумі видавців
Багатьом довелося простояти всю презентацію на ногах, бо всі сидячі місця були зайняті заздалегідь.

 

– Форум видавців має для мене особливе значення ще зі студентських років, коли я їздив туди за книжками й дивитися на живих письменників. Минуло трохи років, і тепер я маю справжнє щастя й самому бути учасником Форуму. Його велелюдність, богемність, насиченість цікавими людьми й зустрічами – це те, що притягує туди щороку. Моя презентація відбувалася в затишному дворику Університету банківської справи, модерував її завжди іскрометний Олександр Бойченко. Мене здивувало, що серед аудиторії було багато не лише молоді, а й старших та літніх людей. Мабуть, їх зацікавила тема книжки, тому я здобув нову читацьку аудиторію. Серед відвідувачів особливо приємно було бачити знайомих з Ужгорода й Закарпаття. Але сподіваюся, що на презентацію в Ужгороді вони теж прийдуть, – прокоментував Varosh власну ж презентацію Андрій.

gal-60509

gal-60517

gal-60509

– Книжку я не читав, хоча Андрій розповідав про неї вже багато, в тому числі в поїзді дорогою до Львова. Мене вона заінтригувала тим, як автор осмислює та переосмислює не тільки поняття «варвар», а й термін «Балкани». В Ужгороді на презентацію, мабуть, також прийду, але на ній точно не вистачатиме дотепності Олександра Бойченка, який модерував презентацію Андрія Любки у Львові, а також колоритного мужчини з довгим волоссям і вусами, який не менш дотепно визирав з вікна у двір, де проходила зустріч з письменником, – ділиться враженнями від події у Львові Дмитро, який власне і зробив кілька фото з презентації на мобільний.

Processed With Vsco With C8 Preset


Також радимо 7 фактів про нову книжку Андрія Любки:

1. Це вже десята за ліком книжка письменника.

2. Повна назва книги: «У пошуках варварів. Подорож до країв, де починаються й не закінчуються Балкани».

3. За жанром це нон-фікшн, есей, що часом переростає в репортаж чи подорожні замітки. Книжку можна читати як пригодницький роман про людину, яка сіла в машину й погнала у невідоме, маючи вдосталь часу і обмаль грошей. А можна і як путівник Балканами – з розповіддю про найважливіші місця і найгарніші краєвиди, найсмачніші страви і найцікавіших людей, яких автор зустрів на своєму шляху.

4. За обсягом це найбільша з усіх книжок письменника (384 сторінки!).

5. Щоб написати цю книжку, автор не тільки об’їздив всі країни й закапелки між Трієстом і Одесою, а й трохи пожив на Балканах: пів року в Румунії, два місяці – в Сербії, півтора – в Словенії, більш ніж місяць у Хорватії, майже місяць у Боснії, два тижні – в Македонії. Це вже не кажучи про два роки навчання на балканістиці у Варшавському університеті.

6. Нова книга – це розповідь про землі й народи між Одесою та Трієстом, про краї, де починаються й не закінчуються Балкани. Чому серби не люблять хорватів, а словенці не вважають себе балканцями, як Дунай не лише ділить, а й сполучає Європу, де й коли македонські даїшники видурюють хабарі, в яку дівчину з Бухареста автор міг би закохатися, скільки можна випити ракії в Сараєві й узо в грецькій таверні – про це та інше Любка розповідає інколи з гумором, а інколи й по-науковому ретельно, долає кордони і ставить під сумнів стереотипи, знайомиться й свариться, шукає нічліг і вдає із себе словака – одне слово, робить усе, що й треба робити, шукаючи варварів.

7. Це перша в Україні цілісна й фахова книжка про Балканський півострів, про держави, що там розташовані, про менталітет і культуру народів, які заселяють його, про історію й сучасність.

Замовити книгу можна онлайн за цим посиланням https://docs.google.com/forms/d/19Sllv_OuyIvhc9hpCIwxyM6i1E5_-J0X9CL0BjaLqFw/viewform?fbclid=IwAR2XtMWjkctsNak01XDD3j5b83cARDe624heT1Px2aZ3TQVwv6KHvLFzHXg&edit_requested=true

Varosh

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів