Творчі вечори, розмовні клуби, тренінги, ігри: Які плани в ужгородських студентів у студпросторі «Aura Academica»?

Творчі вечори, розмовні клуби, тренінги, ігри: Які плани в ужгородських студентів у студпросторі «Aura Academica»?
Цікаві молодіжні заходи, непересічні спікери, корисні знання – УжНУ бракувало місця, де можна зустрічатися з однодумцями й розвиватися поза навчанням. Нині в університеті функціонує студпростір «Aura Academica», який динамічно розвивається та щораз розширює свою діяльність. Чого чекати студентам у новому семестрі, Медіацентру розповіла співзасновниця студпростору Ірина Микулин.

 

КІНОПОКАЗИ, РОЗМОВНІ КЛУБИ, ТРЕНІНГИ, ІГРИ і… і… і…

«Новий семестр почали із творчого вечора. Він уже став доброю традицією завершувати й починати навчання. Часто талановиті початківці соромляться заявити про себе, бояться реакції публіки. А тут вони можуть проявити себе і не перейматися, що хтось їх критикуватиме. Цього року ми розширили формат: не обмежувалися тільки віршами й музикою – було й образотворче мистецтво, і фотографія.

Пізніше у нас були вечори кіно – дивилися мегапопулярний серіал «Чорнобиль» від HBO.

Упродовж семестру вже заплановані розмовні клуби з носіями німецької та англійської мови. Це не нудне заучування граматики, а розмови на різні цікаві теми. Крім того, вже маємо домовленості про заняття з ораторського мистецтва – студентам такі навички завжди в пригоді, адже публічні виступи – невід’ємна частина навчання. Також будемо вивчати фінансову грамотність – це актуально для всіх, а надто – для першокурсників, які вперше в житті мають розпоряджатися власними коштами й планувати бюджет. Про психологію стосунків не тільки в парі, а й у колективі так само будемо говорити у нашому студпросторі. Ще плануємо зробити серію тревел-зустрічей. Однак упродовж семестру будуть додаватися й інші заходи, тому рекомендую слідкувати за нами у Фейсбуку та Інстаграмі».

ІНІЦІАТИВИ НА МІСЬКОМУ РІВНІ

«Влітку студенти роз’їхалися, але ми не припиняли роботу. Активно долучаємося до заходів у місті, підтримуємо хороші ініціативи та впроваджуємо свої.

Так, один із наших проєктів – екотрубки в Ужгороді, в які збираємо одноразові горнятка, щоб відправити їх на переробку. Також інформаційно підтримали акцію з прибирання та сортування сміття World Cleanup Day.

Крім того, ми долучилися до святкування Дня молоді й влаштували в його рамках квест містом, переможці якого в підсумку поїхали на прогулянку до Будапешта.

А от тепер запрошуємо всіх долучитися до фестивалю спорту й здорового життя «Сила над Ужем», що відбудеться на Театральній 28 вересня (початок о 13:00)».

ВЛАСНА БІБЛІОТЕКА

«Ще коли тільки задумували створення студпростору, говорили про те, що в ньому неодмінно має функціонувати бібліотека. Нині вона є і має попит серед студентів. Тут прагнемо збирати тільки цікаву й корисну літературу, яка не буде припадати пилом на полицях. Завжди раді, якщо хтось пропонує для нас чтиво, але наголошуємо: приймаємо тільки те, що слугуватиме розвитку. Якщо віддаєш книгу – давай таку, яку тобі й самому було цікаво читати і ти хочеш поділитися нею з іншими».

ВАЖЛИВО: Усі заходи в Aura Academica безкоштовні та відкриті для відвідин не тільки студентів, а й будь-кого, хто прагне розвиватися. Також можна зробити фінансовий внесок у розвиток студпростору, аби кава, чай, печиво, роздаткові чи інші матеріали, які тут надають, залишалися приємною особливістю цього місця й надалі. Скриньку для внесків знайдете у приміщенні «Aura Academica» (вул. Університетська, 12а – гуртожиток №4).

Ксенія Шокіна

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів