Секрети краси від японок, зберігайте!

Секрети краси від японок, зберігайте!
Як виглядати молодше? Цікаві поради від японок.

 

Філософія харчування на острові Окінава

Японці регулярно знаходяться у списку країн, де жителі не страждають на зайву вагу навіть у похилому віці. Так, на острові Окінава люди доживають до ста років і завжди залишаються стрункими. Один із принципів їх харчування — заповнення шлунку на 80 %, що японською звучить, як "Хара хаті бу". Ні, остров'яни не дотримуються особливої дієти, вони керуються, швидше, філософією харчування. Для того щоб харчуватися, як японці, потрібно:

  • їсти повільно, щоб сигнали про ситість швидко надходили від шлунку до мозку, і ви не переїдали;
  • подумки розділити порцію на десять частин і з'їсти лише вісім;
  • включати до раціону багато риби, а також фруктів, овочів та цільних зерен.

Як бачимо, нічого надприродного.

Рисова вода

Цей засіб допомагає знімати запалення, видаляти пігментні плями, підтягувати шкіру. Це можливо завдяки тому, що у рисовій воді містяться антиоксиданти, вітаміни і флавоноїди. Існує три способи її приготування:

  1. Залити жменю рису склянкою води і залишити на 15 хвилин.
  2. Рис варити 20 хвилин, воду злити і охолодити.
  3. Рисову воду поставити на добу у тепле місце, щоб почався процес ферментації. Після цього закип'ятити її, дати охолонути і тримати у холодильнику.

Незалежно від того, яким зі способів приготована рисова вода, використовується вона однаково. Перед умиванням вранці або ввечері потрібно протирати обличчя ватним тампоном, попередньо змочивши його цією рідиною.

Олія камелії

Олія камелії під назвою "Цубакі" використовується для того, щоб зволожити шкіру і зробити її більш пружною. А також воно видаляє шрами, що залишаються від прищів і невеликі рубці. У камелії міститься ненасичена жирна кислота — олеїнова, яка за складом схожа на шкірне сало людини і тому добре засвоюється шкірою.

Олія камелії використовується для масажу обличчя. Після процедури потрібно накрити його вологим рушником на 15 хвилин, а потім змити залишки водою.

А ще "Цубакі" можна застосовувати замість кондиціонера для волосся. Для цього кілька крапель продукту наносять на вологе волосся.

Водорості

Морські водорості використовуються японками з різною метою. З них готують їжу, ліки і додають їх у косметику.

Водорості Вакаме сприяють спалюванню жирів. Їх не тільки їдять, але й використовують для обгортань та додають у креми. Вакаме захищають шкіру від негативного впливу сонячних променів, усувають темні кола під очима.

Водорості Норі у сушеному вигляді продаються у супермаркетах. Їх треба потримати у теплій воді, а потім покласти на обличчя. У них міститься колаген, який розгладжує зморшки, відбілює пігментні плями.

Трав'яний чай

Японці п'ють трав'яні чаї у будь-яких випадках у гарячому та у холодному вигляді. Це допомагає їм тримати своє тіло в тонусі і зберігати струнку фігуру. Зокрема, зелений чай уповільнює процеси старіння і перешкоджає утворенню жирових відкладень.

Ось кілька японських сортів чаю, які несуть у собі велику користь:

Матч

Це листя чаю, висушене особливим чином і подрібнене до стану порошку. У ньому міститься у десять разів більше антиоксидантів, ніж у зеленому чаї.

Біва ча

Це напій, приготований з листя японської мушмули, який бореться з акне і підвищує імунітет.

Емогі

Це чай, який розгладжує шкіру і видаляє пігментні плями.

Простота догляду

Серед японських жінок складні методи догляду за шкірою не є популярними. Вони воліють не витрачати на це багато часу.

Японки полюбляють швидкість, тому вони купують спеціальні маски для обличчя, які мають швидку дію і готуються за кілька хвилин. При цьому бажано, щоб вони одночасно і зволожували шкіру, і очищали її.

Японські жінки очищають і відлущують шкіру кілька разів на тиждень, роблячи це дуже ретельно. А голову вони миють щодня. У них немає вихідних від догляду за собою, вони роблять це постійно. При цьому до шкіри японки ставляться дбайливо, сильно не труть її і не розтягують.

Пробіотики

Японки добре засвоїли думку про те, що краса приходить зсередини, розуміючи це у буквальному сенсі. Настрій і зовнішній вигляд багато в чому залежать від того, наскільки здоровим є кишківник. Тому вони вживають продукти, що містять пробіотики та інші корисні мікроорганізми. Тим самим вони попереджують появу шкірних запалень і зміцнюють імунну систему.

Серед таких продуктів, наприклад, гриб, що нагадує чайний, який раніше можна було бачити на підвіконні у бабусь. Японки приймають його з метою поліпшення кишкової мікрофлори, а також роблять маски для обличчя з тіла гриба.

Для того щоб шкіра була здоровою і гарною, азіатські жінки включають до раціону суп місо і мариновані овочі. Це замінює їм вживані у західному світі квашену капусту, кефір і йогурт.

Напої, що містять колаген

Колаген відноситься до білків, що відповідають за пружність шкіри. Як відомо, з віком його виробництво у організмі зменшується. Європейські жінки борються з цим, застосовуючи біодобавки і креми, а також ін'єкції. А японки вживають напої, що містять колаген.

Це бульйон з кісток і сухожиль, який допомагає азіаткам зберігати пружність шкіри. Якщо такий відвар не здається вам привабливим, його можна замінити коктейлем з колагенового порошку, розведеного у невеликій кількості води.

Активне життя

Японські жінки аж ніяк не є фанатками фітнесу. Але вони ведуть активний спосіб життя. Вони багато гуляють, намагаються ходити пішки на роботу, а якщо вона знаходиться далеко, то користуються громадським транспортом, а не особистим автомобілем. А до метро дістаються не автобусом, а власними ногами.

У 2008 році урядом Японії був прийнятий "Закон Метабо". Він наказує жінкам мати максимальний обсяг талії не більший за 90 см, а чоловікам — не більший за 85 см. Якщо ці норми перевищуються, то людині слід йти до дієтолога і займатися зарядкою.

Джерело: Укрмедіа

 

17 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів