Аматорський народний фольклорний пошуково-дослідницький гурт «Курінець» із Краматорська завітав до Ужгородської міськради

Аматорський народний фольклорний пошуково-дослідницький гурт «Курінець» із Краматорська завітав до Ужгородської міськради
Із новорічно-різдвяними святами, зокрема зі Старим Новим роком, сьогодні відвідувачів та працівників Ужгородської міської ради вітали гості з Краматорська – аматорський народний фольклорний пошуково-дослідницький гурт «Курінець».

 

Колектив із Донеччини сьогодні о 18.30 в обласній філармонії візьме участь у святковій програмі разом із Заслуженим академічним Закарпатським народним хором до Щедрого вечора та зустрічі Старого Нового року. «Спільною програмою ми хочемо ще раз засвідчити, що «схід і захід разом»», – зазначила керівник Закарпатського народного хору Наталія Петій-Потапчук і пообіцяла, що глядачам сьогоднішнього дійства підготували чимало творчих сюрпризів.

Із учасниками гурту «Курінець» поспілкувалися в.о. Ужгородського міського голови, заступник міського голови Ігор Фартушок, заступник міського голови Василь Гомонай, керуюча справами виконкому Олена Макара, радник міського голови Юрій Мандич. Гості розповіли, що абсолютна більшість – в Ужгороді вперше, але напередодні вже оглянули місто і воно їм дуже сподобалося. Розповіли і про Краматорськ: у місті дуже багато переселенців із тимчасово окупованих територій сходу України, останнім часом воно потужно розвивається, в усіх 35 школах викладання ведеться українською. «Курінець» діє вже 20 років, є постійним учасником всеукраїнських та міжнародних мистецьких подій, конкурсів.

«Дуже важливо, що культура об’єднує нас», – наголосив Ігор Фартушок і подякував митцям із Донеччини, що знайшли можливість завітати в Ужгород, а Наталії-Петій Потапчук, за те, що постійно готує особливі цікаві програми до різних свят, подій Ужгорода і Закарпаття. Не пропустіть нагоду сьогодні увечері о 18.30 в обласній філармонії переглянути одну з них – «На Старий Новий рік» та ще й із гостями зі сходу України!

 

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів