Гімнастика для очей: 6 простих вправ для повноцінного відпочинку очей

Гімнастика для очей: 6 простих вправ для повноцінного відпочинку очей
Оскільки неможливо повністю захистити себе від різних пристроїв, варто скоротити їх використання і виконувати спеціальні тренування для очей. Ми підібрали ефективні вправи для відпочинку очей протягом дня.

 

Підготовча вправа

Воно покращує кровообіг навколо очей і підготує їх до занять. Як один з варіантів: змочіть рушник у теплій воді та прикладіть до обличчя, щоб він закривав брови, очі та щоки. Через три хвилини змініть його на холодний рушник.

Якщо є бажання можна зробити компрес кілька разів. Але завжди потрібно закінчувати процедуру холодним рушником. Потім проведіть масаж обличчя: теплим рушником ніжно протріть всі частини обличчя, крім очей — їх легенько поплескайте кінчиками пальцем.

До того ж можна зробити окремий масаж повік: протягом пари хвилин помасажуйте закриті очі м'якими круговими рухами, не натискаючи на очні яблука. Далі можна приступати до основних вправ.

Обертання

Вправи для очей (спрямовані на очне яблуко) дуже ефективні. До всього іншого при регулярному виконанні зміцнюють очні м'язи, можуть навіть покращити форму очей.

Вправу можна виконувати сидячи або стоячи, як зручно. Головне, щоб плечі були розслаблені, шия була рівна і погляд вперед. Спочатку подивіться направо, потім повільно переведіть погляд до стелі, потім на секунду прикрийте очі, подивіться ліворуч, а потім в підлогу. Повторіть це тренування за годинниковою стрілкою, потім проти. Час занять — 2 хвилини. Виконайте 2 підходи по 10 повторень.

Використовуємо долоні

Потріть руки протягом декількох секунд, поки вони не стануть теплими. Потім прикладіть долоні до очей: пальці повинні знаходитися на лобі, а зап'ястя потрапляти на щоки. Не притискайте руки прямо до очних яблук, створіть просто своєрідну печерку перед очима.

Потім прикрийте очі та розслабтеся, уявіть, наче очі поглинають темряву, живляться нею. Ви повинні відчути розслаблення, м'якість в очах і загальне заспокоєння. Тримати руки можна від 30 секунд до 5 хвилин, дивлячись скільки вам необхідно для досягнення рекомендованого стану.

До речі, перед тим як відкрити очі, спочатку приберіть руки з обличчя, а тільки потім відкривайтеся світу.

Зміна фокуса

Перед початком вправи для очей тіло повинне бути розслаблене, дихання рівне. Витягніть одну руку перед собою, стисніть руки в кулак, але так щоб великі пальці були направленні вгору. Всю свою увагу сконцентруйте на них і більше ні на чому.

Не відриваючи погляду від пальця, поступово наближайте його до обличчя, до тих пір, поки не зможете фокусуватися на ньому. Зупиніться, зробіть пару глибоких вдихів і відведіть палець в початкове положення, увагу зберігайте тільки на ньому. Повторіть рух з пальцем 10 разів.

Робота з відстанню

Необхідно зосередитися на якомусь віддаленому предметі, легше це зробити, звичайно, якщо він не рухається. Можна подивитися на дальню шафу, якщо ви перебуваєте в приміщенні, або у вікно на віддалений будинок.

Сфокусуйтеся на об'єкті. Але ні в якому разі не напружуйте очі та обличчя. Глибоко вдихніть, а потім повільно переведіть свій погляд на інший, такий самий віддалений, предмет. Уявіть, що ваші очі поглинають зображення, яке ви бачите.

Продовжуйте дивитися на навколишні вас предмети (які знаходяться на різній відстані), зупиняючись на кожному на кілька секунд. Час виконання вправи 3-5 хвилин.

Вісімка

Уявіть, що приблизно на відстані 2-3 метрів від вас на підлозі знаходиться великий предмет у формі вісімки і вам потрібно обвести його очима по всіх лініях і вигинів. Виконайте цей шлях спочатку в одну сторону, потім в іншу. Потрібно зробити по 2-3 підходи.

Як бачимо прості вправи, але якщо їх постійно виконувати, ваші очі скажуть вам "дякую".

Джерело: Ukr.Media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів