Рятувати дитячі серця закарпатським медикам відтепер буде легше

Рятувати дитячі серця закарпатським медикам відтепер буде легше
Щоб рятувати життя найменшим пацієнтам – новонародженим з критично малою масою – в обласну дитячу лікарню закуплять комплекти сучасного обладнання. Це - дихальна апаратура, монітори спостереження за малюками, інфузомати, аспіратори, ультразвукові апарати, інкубатор для виходжування новонароджених з екстремально низькою масою тіла системи краніоцеребральної гіпотермії та монітору церебральних функцій та інше обладнання.

 

Як зауважив директор КНП «Обласна дитяча лікарня Закарпатської обласної ради» Роман Шніцер, закупка обладнання відбудеться завдяки реалізації проекту транскордонного співробітництва «Невідкладна допомога в ім'я майбутнього». Проект скерований на удосконалення надання невідкладної медичної допомоги новонародженим з важкими розладами здоров’я у Карпатському Єврорегіоні України (Закарпатська область) та Румунії (повіт Сату Маре). Загальна вартість проекту 1 мільйон євро, які пропорційно поділені між двома закладами. Ще необхідну 10-відсоткову частку дофінансування по 50 тисяч євро, забезпечать самі партнери – учасники проекту. Проект буде реалізовано протягом 24 місяців.

Два відділення: неонатологічне лікарні невідкладної допомоги м. Сату-Маре (Румунія) та реанімації новонароджених обласної дитячої лікарні (Мукачево) отримують все необхідне устаткування для порятунку життя малюків.  

Щороку в реанімації новонароджених в м.Мукачево лікується 370 – 400 дітей, які поступають у перші дні, або й години свого життя. Близько 70% з них мають гіпоксичні ураження нервової системи, які нерідко закінчуються формуванням неврологічного дефіциту та інвалідності. Саме на профілактику цих станів і скерований проект в рамкахя кого буде закуплено також і надсучасний апарат церебральної гіпотермії.

Під час робочої зустрічі партнерів проекту за участі Консула Румунії Флорин Пирву, заступника голови Закарпатської обласної ради Петра Грицика, директора департаменту охорони здоров’я ОДА Єлизавети Біров, менеджера лікарні невідкладної допомоги Сату Маре (Румунія) п. Іоан Адріан Марк та голови комісії з питань охорони здоров’я Закарпатської обласної ради, Координатора проекту ОДЛ Романа Шніцера, наголошувалось на важливості цього проекту не тільки для загального покращення оснащення медичних закладів, але й для розвитку міжнародних стосунків, обміну досвідом між профільними закладами.  

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів