8,9 млрд грн надходжень: як працювали закарпатські пенсійники у 2019 році

8,9 млрд грн надходжень: як працювали закарпатські пенсійники у 2019 році
6 лютого відбулось засідання колегії при начальнику головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

 

Члени колегії та керівники структурних підрозділів головного управління розглянули підсумки роботи головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області у 2019 році щодо виконання бюджету, реалізації державної політики з питань пенсійного забезпечення. Доповідала начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек.

Упродовж 2019 року до бюджету Фонду в області з усіх джерел фінансування надійшло понад 8,2 мільярда гривень, або на 17,9% більше від обсягів 2018 року. З них більш як 7,9 мільярда спрямовано на стабільну і в повному обсязі виплату пенсій та грошової допомоги 269,7 тисячі пенсіонерів. У порівнянні з 2018 роком видатки на виплату пенсій та грошової допомоги збільшилися на 1,1 мільярда гривень, або на 16,2 відсотка.

Планові показники по надходженню коштів, адміністрування яких здійснює головне управління Пенсійного фонду області, виконано на 105,8 відсотка.

Протягом року на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування в області надійшло 3,9 мільярда гривень єдиного соціального внеску, що на 16,4% більше порівняно з 2018 роком.

В результаті спільних дій з управлінням Державної служби з питань праці, головного управління Державної податкової служби в області по виконанню плану заходів із детінізації зайнятості населення у 2019 році легалізовано 1,7 тисячі працівників, додатково в бюджет мобілізовано 37,3 мільйона гривень єдиного соціального внеску.

Як зазначила Анастасія Пентек, завдяки спільним діям із місцевими органами виконавчої влади, податковою, виконавчою службами в рахунок погашення боргу з обов’язкових платежів на 1 січня цього року надійшло 2,6 мільйона гривень, або 37 відсотків економічно активного боргу.

Однак, незважаючи на проведену роботу, загальна сума заборгованості в області є ще значною і сягнула 61,7 мільйона гривень, з якої 48 мільйонів – борг із відшкодування пільгових пенсій та 13,6 мільйона – несплата страхових внесків. Тільки по одному  держпідприємству – «Солотвинському солеруднику», місячне нарахування якому становить понад 200 тисяч гривень, борг на 1 січня сягнув 28 мільйонів гривень, або 45,3 відсотка загального боргу. 

Головне управління Фонду в області проводить роботу із платниками по погашенню заборгованості до Пенсійного фонду – заходами стягнення охоплено 100% заборгованості. Так, з початку року до суду подано 214 позовів на 8 мільйонів гривень. Від позовної роботи надійшло 1,9 мільйона гривень.

Анастасія Пентек інформувала і про стан пенсійного забезпечення в області. Упродовж 2019 року за зверненнями громадян призначено 8,7 тисячі нових пенсій, у тому числі 400 пенсій – особам із числа військовослужбовців. Перераховано 21,9 тисячі пенсій за заявами пенсіонерів та проведено п’ять автоматичних перерахунків пенсій. В результаті проведених перерахунків середній розмір пенсії в області збільшився у порівнянні до 1 січня 2019 року на 15,1 відсотка.

Зупинилась Анастасія Пентек і на питаннях реорганізації органів Пенсійного фонду області, підкресливши, що реорганізація штатної структури сприяла як вдосконаленню та підвищенню ефективності роботи всіх структурних підрозділів, так і загалом покращенню надання пенсійних послуг закарпатцям.

У складі головного управління 14 відділів/секторів обслуговування громадян (сервісних центрів), з яких минулого року у восьми проведено капітальні, у 5 – поточні ремонти.

На сьогодні практично у всіх сервісних центрах створені належні умови як для відвідувачів, так і для працівників. У семи відділах обслуговування громадян запроваджено електронну чергу.

Крім того, в області працюють 17 віддалених робочих.

Більш детально про роботу відділів обслуговування громадян (сервісних центрів) доповіла начальник управління обслуговування громадян головного управління Наталія Дурунда.

За результатами засідання колегії прийнято рішення, в якому дано конкретні доручення з питань діяльності головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

Головне управління Пенсійного фонду України

в Закарпатській області

 

07 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів