Василь Скрип: треба вимагати відтермінування медреформи та перерахунку тарифів по медпослугах

Василь Скрип: треба вимагати відтермінування медреформи та перерахунку тарифів по медпослугах
Питання медреформи сьогодні стало гострим, його депутати Закарпатської обласної ради обговорюють вже більше години.

 

Як відзначив керівник ОКТМО Фтизіатрія Василь Скрип, ситуація з медреформою вкрай складна: Мусимо розуміти, що дефіцит коштів по всій області становить у межах 200 млн грн. Рекомендація НСЗУ – фінансувати з місцевих бюджетів. Шукати кошти, заробляти.

Але! Наркологія, інфекція, психіатрія, фтизіатрія – усі ці напрями забули.

Що маємо робити?

1.      Шукати гроші в обласному бюджеті

2.      Шукати варіанти, визначати пріоритети, може, десь об1єднувати, оптимізовувати заклади.

Але все це не дає відповіді на те, який вихід із ситуації, в які ми опинимося через півтора місяця - з тисячним колективом без оплат і так далі?

Тому ми повинні звернутися сьогодні терміново до президента з вимогами:

Перше – відтермінування реформи, продовжити фінансування по субвенції, може, до кінця року, а тим часом опрацювати всі проблемні питання! «Інше питання – тарифи на медичні послуги. По яких методологіях їх рахували? Я прошу метолодогію півроку. Не дають! Хто ці тарифи розробив, спитайте Соскиду (кардіоцентр) Смоланку (нейроцентр) – чи вистачить їм передбачених коштів на лікування пацієнта? Кожен вам скаже – ні. Витрати НСЗУ не перекривають видатки, люди будуть вимушені платити і далі. Тому питання – нащо така реформа? Тому ми повинні  вимагати перегляду тарифів, які передбачає НСЗУ! «1 випадок лікування туберкульозу нині обрахували в 20  тисяч, раніше було100 тисяч, зменшення в 5 разів. Так, але тепер не враховують ні харчування пацієнта, ні обслуговування його, нічого!», - додав Скрип.

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів