Штормове попередження: фахівці назвали міста і райони Закрапаття, де вже цієї ночі можливі підтоплення

Штормове попередження: фахівці назвали міста і райони Закрапаття, де вже цієї ночі можливі підтоплення
Начальник Закарпатського ЦГМ Василь Манівчук прокоментував нашому виданню, чого чекати від паводка?

 

Гідрологічне штормове попередження оголосив Закрапатський гідрометцентр: "Протягом вечора, ночі з 23 на 24 та 24 червня очікується просування чергової паводкової хвилі з верхів"їв по ділянці Тиси В.Бичків - Вилок з підвищенням рівнів над поточними рівнями високої водності на 1.0 - 1.5м з досягненням максимальних рівнів: - м.Тячів 460 - 510см, (рівень на 16год 350см), утримання води на заплаві, можливі початкові підтоплення в с.Грушове; - м.Хуст 360 - 410см, (рівень на 16год 270см), вихід води на заплаву, підтоплення присадибних ділянок с.Крива, автодороги В.Копаня - Хуст, Хуст - Сокирниця; - смт.Вилок 360 - 410см, (рівень на 16год 170см), початковий вихід води на заплаву".

Василь Манівчук, зокрема, роз'яснив: "Дана хвиля опадів, яку ми спостерігаємо, зміщується на захід по гірській частині краю. Ми матимо активне випадіння в Тячівському, МІжгірському районах, варто очікувати продовження напруженої ситуації в басейні цих річок. Незважаючи на призупинення опадів, у басейні Верхньої Тиси та Чорної Тисив все ще існують певні ризики. А зважаючи на переповненість русел ми постійно перебуваємо на сторожі".

За словами керівника гідрометцентру, максимальний рівень зафіксовано станом на 16.00 на річці Тиса у межах м. Рахів  – 480 см над нулем поста. Мінімальний історичний рівень в Рахові зафіксовано на рівні 100 см над нулем поста, тож амплітуа суттєва - 3,80 см. 

"Паводкова хвиля, яка сформувала в Рахові, буде рухатися вниз по Тисі і добігатиме до Тячева,її слід очікувати близько 22 години вечора , при цьому максимальний рівень в Тячеві може бути в межах 510 см над нулем поста", - додав Манівчук.  

Uzhgorod.net.ua 

Фото користувача в Фейсбук Мирослава Юранюка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів