Закарпаття: як визначали, які лікарні будуть опорними? 

Одне з питань, яке сьогодні цікавило депутатів, хто і яким чином відбирав опорні лікарні, визначав, які саме мають стати такими?

 

 

Єлизавета Біров повідомила, що опорні лікарні визначалися експертами МОЗУ за різними рейтингами. На самому початку було визначено тільки 6, після того на погоджувальній раді МОЗ департамент порушив питання і наголосив на особливостях гірського статусу Закарпаття, стану доріг, ландшафтності. Тому було переглянуто питання, і в двох найвіддаленіших районах, які межують з сусідніми регіонами, було прийнято рішення створити ще дві додаткові опорні лікарні -  Рахівська та Воловецька.

 Є. Біров також уточнила, що пацієнт, отримавши рекомендацію звернутися до спеціаліста, е зобов’язаний іти в опорну, він може обрати будь-якого спеціаліста в будь-якому закладі України.

Інше питання – екстрена допомога, тут буде визначено, при якій недузі куди буде транспортувати швидка пацієнта, приміром, при гострому інфаркті  - в кардіодиспансер чи Хустську ЦРЛ (тут за кошти світового гранту відповідна апаратура та навчені спеціалісти), при інсульті – туди, де можна провести візуалізацію інсульту (тільки в той заклад, де є КТ І МРТ), аналогічна ситуація по політравмах, по неонатологічній допомозі. 

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів