Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв: "Розвиток медичної галузі у місті залишається пріоритетним"

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв: "Розвиток медичної галузі у місті залишається пріоритетним"
Питання готовності комунальних закладів охорони здоров’я другого рівня (лікарень, поліклінік) Ужгорода до чергового етапу медичної реформи обговорювали сьогодні на засіданні комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, оподаткування та регуляторної політики Ужгородської міськради.

 

Міський голова Богдан Андріїв, члени бюджетної комісії заслухали керівників комунальних некомерційних підприємств – Ужгородської міської центральної клінічної лікарні Івана Кураха, міської дитячої лікарні Ігоря Рошка, пологового будинку Олега Онопка та поліклініки Світлану Самойленко.

Як зазначалося, медичні заклади провели роботу з підготовки до контрактування з Національною службою здоров’я України, на сьогодні міська клінічна лікарня, пологовий будинок та міська дитяча лікарня вже отримали ліцензії на провадження медичної практики. Очікує таку ліцензію міська поліклініка, яка 31 січня 2020 подала заявку МОЗ України.

Керівники комунальних медзакладів також розповіли, на які пакети надання медичних послуг можуть претендувати за умови придбання необхідного устаткування.

Богдан Андріїв наголосив, що розвиток медичної галузі у місті залишається пріоритетом, комунальні заклади повинні надавати якісні послуги, і міська влада обов’язково знайде можливість профінансувати закупівлю медичної апаратури, якої зараз бракує. За кошти міського бюджету вже закуплено комп’ютери та програмне забезпечення для всіх медичних закладів більш ніж на 3 мільйони гривень, підготовлено робочі місця для медичних працівників.

Також Богдан Євстафійович повідомив, що підписав гарантійного листа щодо співфінансування від Ужгородської міської ради на реконструкцію приймального відділення центральної міської клінічної лікарні для того, щоб там відкрити відділення екстреної медичної допомоги. Нагадаємо, ця лікарня визначена однією з 8 загалом опорних на Закарпатті.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів