Закарпаття очима художника: Йосип Роглєв презентував свої роботи

Закарпаття очима художника: Йосип Роглєв презентував свої роботи
28 лютого, у Мукачівському історичному музеї вперше відбулась виставка «Чарівний край» художника Йосипа Роглєва.

 

До вітального слова були запрошені адміністрація мукачівського замку, організатори та колеги митця. Так, на відкритті представили 40 картин, присвячених мальовничим краєвидам закарпатського краю.

Хоч Йосип Йосипович й болгарин за походженням, своє захоплення красою української природи він не приховує. Навпаки: гірські пейзажі, річки та затишні зелені вулички - основна тематика його творчості вже багато років. Допомагає йому в цьому колектив «Райдуга», яке разом із митцем подорожує Закарпаттям задля пошуку нових місць для створення картин. У товаристві бере учать близько 30 людей, серед яких є як починаючі художники-любителі, так і професійні майстри пензля.

Картини виконані олійною фарбою, увагу звертають яскраві кольори, які нанизані один на одного. За словами Антона Секереша, колеги та друга Йосипа Йосиповича, для виготовлення одного полотна потрібно не більше дня, інколи навіть декілька годин. Питання полягає лише в оформленні: слід підібрати вдалу рамку та надійну основу, а це може займати трохи більше часу.

Сам Йосип Роглєв зауважив, що «Чарівний край» з’явилася завдяки його батькові, який завжди мріяв, аби його син став художником. Мрія збулася і сьогодні поціновувачі мистецтва можуть насолоджуватися красою Закарпаття навіть не виїжджаючи за межі міста, а просто поглянувши на ці малюнки. Присутні мали можливість поспілкуватися із митцем та його колегами, пофотографуватись, а також скуштувати солодощі, які чекали гостів наприкінці виставки.

Євгенія Семененко, Закарпатський кореспондент

 

01 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів