Хворих на грип та ГРВІ по області поменшало: чи відступають сезонні болячки?

Хворих на грип та ГРВІ по області поменшало: чи відступають сезонні болячки?
Як повідомила обласний епідеміолог Вікторія Тимчик, до закладів охорони здоров'я з приводу респіраторних інфекцій звернулось 4882 особи проти 5 780 за попередній тиждень. Відтак, показник захворюваності зменшився на 15 відсотків та становить 389 на 100 тисяч населення.

 

Порогові рівні перевищені на 4 адміністративних територіях області, а саме в Ужгородському, Виноградівському, Іршавському та Тячівському районах.

Серед усіх захворілих діти до 17 років становлять 65% (3 185 випадків), дорослі - 35% (1 697 випадків). Більше 70% у структурі захворілих складають діти у Берегівському, Іршавському, Міжгірському та Волівецькому районах. Серед захворілих дітей найбільша кількість звернень спостерігається серед вікової групи 5-14 років (51% від усіх захворілих дітей).

Рівень госпіталізації становить 4%. Загалом по області отримало стаціонарну медичну допомогу 199 хворих, з них 74% становлять діти до 17 років. При дослідженні зразків матеріалу від хворих підтверджено циркуляцію вірусу парагрипу та RS вірусу.

З метою попередження поширення гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу серед дитячого населення області тривають протиепідемічні обмежувальні заходи у вигляді призупинення навчального процесу у деяких закладах дошкільної та шкільної освіти Рахівського та Ужгородського районів. На інших адміністративних територіях області навчальний процес відновлено.

Моніторинг за гострими респіраторними вірусними захворюваннями та грипом, протиепідемічні та профілактичні заходи в області тривають.

 

02 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів