Причин для паніки нема. Від інфікування коронавірусом убереже особиста гігієна, – закарпатські медики

Причин для паніки нема. Від інфікування коронавірусом убереже особиста гігієна, – закарпатські медики
Сьогодні у Чернівецькій області підтверджено перший випадок коронавірусу в Україні. Однак лікарі переконують: хвилюватися немає причин – потрібно дотримуватися банальних правил особистої гігієни та старатися уникати велелюдних місць.

 

"Коронавірус – це вірусна інфекція, така ж, як і грип. Нічого страшного нема, бо ця інфекція не живе і не літає в повітрі. Перш за все, особиста гігієна убереже від інфікування. Потрібно розуміти, що це гостра респіраторна вірусна інфекція, яка передається повітряно-крапельним та контактним шляхом", – розповів під час спілкування з журналістами головний лікар Обласної клінічної інфекційної лікарні м. Ужгород Михайло Поляк.

Лікар зауважив також, що симптоми хвороби можуть залежати від шляху інфікування: у разі зараження повітряно-крапельним шляхом це буде покашлювання, нежить та підвищена температура. У випадку контактного інфікування до симптомів додасться й діарея.

"Спеціального лікування чи вакцини нема, – роз'яснює Михайло Поляк. – Лікування симптоматичне.  Смертність від простого грипу вища насправді. Щодо масок, то їх мають носити хворі і це не панацея. Для решти людей відстань двох метрів є безпечною. Для медпрацівників потрібні не маски, а респіратори.

Тож перейматися відсутністю масок в аптеках теж не варто – краще купити антисептик.

Лікарі наголошують: носії вірусу можуть не мати його ознак, але контактувати з іншими людьми. Тому не лише тим, хто бував за кордоном протягом останніх двох тижнів, а усім громадянам потрібно стежити за самопочуттям: у разі підвищення температури, появи кашлю чи нежитю варто ТЕЛЕФОНОМ звернутися до сімейного лікаря. 

ДОВІДКОВО: Станом на 3 березня зафіксовано понад 90 тисяч лабораторно підтверджених випадків COVID-19 у 73-х країнах світу, з них понад три тисячі - летальні.

Повністю одужали вже 48 тисяч людей.

Епіцентром розповсюдження хвороби стало китайське місто Ухань. Звідти вірус розповсюдився практично по всьому світу - він вже є в США, Ірані, Японії, дістався і Європи.

Uzhgorod.net.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У зв’язку з коронавірусом: Чи є в Ужгороді медичні маски?

Наші найцікавіші новини - у Інстаграмі та Телеграмі

Результат пошуку зображень за запитом коронавірус лікування

 

03 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів