У разі підозри коронавірусу в закарпатців на дослідження доведеться витратити 2-3 дні

У разі підозри коронавірусу в закарпатців на дослідження доведеться витратити 2-3 дні
Сьогодні під час брифінгу щодо ситуації навколо коронавірусу в Закарпатті журналістам повідомили: ситуація стабільна й спокійна.

 

В. о. директора КПН "Обласна клінічна інфекційна лікарня" Мар'ян Мальчицький зауважив, що наразі на Закарпатті не було випадків інфікування коронавірусом – усі пацієнти, що зверталися до лікарні (громадянин, що повернувся з Китаю, житель Берегівщини та жінка, в якої на кордоні виявили підвищену температуру) мали інші захворювання, вже проліковані та відпущені додому.

Лікар-епідеміолог ДУ "Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України" Любов Данич розповіла про порядок проведення дослідження: перш за все, пацієнтів у лікарні перевіряють на наявність грипу типу А і В. Якщо грип не підтверджено, проводять подальше дослідження у лабораторії на інші захворювання. І лише у випадку, що не підтвердиться жодне із інфекційних захворювань, відібраний для аналізів матеріал відправлять до Києва для дослідження на наявність коронавірусу.

"Для України було закуплено 30 тест-систем на коронавірус, які є у Києві. Цього вистачить для діагностику захворювання понад 950 людей. Тест визначає результат за 5-7 годин. Оскільки Закарпаття географічно далеко від Києва, то на транспортування матеріалу потрібен час. Тож у разі реального випадку на проведення повного дослідження (від лабораторій в Ужгороді до перевірки у Києві. – Ред.) потрібно 2-3 доби. Але в Київ відправляти матеріали потреби ще не було", – поінформувала Любов Данич.

Із 25 лютого у Закарпатті на кордонах  проводять температурний скринінг усім пасажирам. Жодної відмови в перевірці температури не було, розповів начальник відділу прикордонного конролю і реєстрації штабу Чопського прикордонного загону Роман Марценюк.

За словами Марценюка, на ділянках кордону на Закарпатті протягом доби проходить близько 5 тисяч осіб. 2500 із них на КПП "Тиса", через який найчастіше їдуть подорожуючі з італійського напрямку.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів