Кава із деканом/кава зі студентом: топ-5 причин, чому варто вступати на біологічний факультет УжНУ

Кава із деканом/кава зі студентом: топ-5 причин, чому варто вступати на біологічний факультет УжНУ
Будь-який карантин має властивість закінчуватись, а за ним обов’язково прийде час для кожного абітурієнта визначатись, на який факультет все-таки вступати.

 

Тим паче, вдома під час карантину можна більше уваги приділити собі, покладанню цілей та планів на майбутнє. Саме тому ми продовжуємо нашу щотижневу рубрику!

На цей раз ми дізнались, чому варто вступати на біологічний факультет, історія котрого бере початок ще у 1945 році, у часи заснування Ужгородського національного університету. Та поспілкувались із деканом факультету  Ярославою Гасинець та студентом третього курсу Ярославом Гаврішем.

Отож, ловіть добірки топ-5 причин для вступу на біологічний факультет!

 

Ярослав Гавріш, студент 3 курсу біологічного факультету:

1. Аудиторії та лабораторії біологічного факультету УжНУ оснащені сучасним обладнанням, що дає змогу набути доброї практики та знань.

2. Викладачі біологічного факультету постійно намагаються дати студенту найновіші знаня, допомагають та консультують, спільно проводять дослідження в лабораторії та природі.

3. Засвоєнню практичних навичок біологам сприяє також проведення практик на біологічній базі в с. Колочава та інших куточках краю, а агрономам – на сучасних агропідприємствах та на новоствореному навчально-науково-виробничому центрі “Деренівка”, де закладений сучасний виноградник.

4. Добра теоретична та практична підготовка студентів на факультеті сприяє можливостям транскордонного обміну. Студенти щороку навчаються на базі університетів ближнього та дальнього зарубіжжя.

5. Студенти працевлаштовані в понад 40 установах краю, України, а також закордоном. Особливим попитом сьогодні випускники користуються в освітніх, природоохоронних закладах, діагностичних лабораторіях, агропідприємствах краю, а також державних установах.

Ярослава Гасинець, декан біологічного факультету:

1. Біологічні науки та пов’язані з ними технології входять до топової сфери дисциплін особливо інтенсивного розвитку, куди скерована увага та ресурси більшості країн. Вагома частка високотехнологічного ринку зосереджена на продукції, пов’язаної з біологічними технологіями. У зв’язку з цим фахівці-біологи є затребуваними та високооплачуваними.

2. Охорона довкілля поряд із розвитком наукоємних технологій становлять собою два крила сучасного цивілізаційного розвитку. Тому потреба у фахівцях з охорони екосистем, збереження біорізноманіття та сталого розвитку довкілля постійно зростає, утримуючи затребуваність класичних біологів.

3. На біологічному факультеті вперше в країні розпочаті геномні дослідження – один з найперспективніших напрямків, що вже призвів до численних революційних змін в біології, медицині, історії. На факультеті започаткований повний цикл повногеномного секвенування, збірки та анотації геномів, зокрема, ведуться дослідження геномного різноманіття населення України, раритетних видів росли і тварин та, що важливо, розпочинається підготовка фахівців за цим новим напрямком, зокрема у області геномної біології та біоінформатики.

4. УжНУ знаходиться на кордоні чотирьох країн Євросоюзу, що створює передумови та надає можливість закордонного навчання та стажування, виконання наукових досліджень в рамках численних транскордонних проектів за програмами добросусідства, що працюють тільки на території краю. Давно апробованою практикою є паралельне навчання студентів у закордонних східноєвропейських вишах з отриманням подвійного диплому.

5. Закарпаття, що вирізняється в Україні найвищим після Криму різноманіттям рослин, тварин і грибів, а також угруповань та біотопів, найвищим відсотком природних нетрансформованих та природоохоронних територій, оригінальною самобутньої культурою, залишається одним з найпривабливіших куточків для всіх любителів природи чи подорожей – не випадково університети України для студентів біолого-географічного напрямку намагаються організовувати екскурсії саме в Карпати. Польові практики на біологічному факультеті УжНУ чи виконання досліджень за вибраною тематику надають змогу поєднати навчання, дослідження з туристичним відпочинком та наживо ознайомитись з природними принадами краю.

Розмову вела Ганна Фельцан

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів