В Ужгороді затвердили порядок дотримання дистанції між людьми

В Ужгороді затвердили порядок дотримання дистанції між людьми
Про це інформує Ужгородська міська рада.

 

В Ужгороді затвердили порядок дотримання дистанції між людьми у продуктових магазинах, аптеках, кол-центрах, центрах отримання онлайн- замовлень, АЗС та інших закладах, які продовжують роботу в період карантину з метою попередження розповсюдження коронавірусу COVID-19.  Рішення прийняли на позаплановому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови Ужгорода Богдана Андріїва. 

Відповідно до визначеного порядку із 21 березня і до скасування карантинних заходів:

- відвідування визначених рішенням XLV сесії Ужгородської міської ради VII скликання від 17 березня 2020 №1918 закладів, установ та організацій (надалі - заклади) повинно відбуватися виключно у разі нагальної потреби.

- за можливості рекомендується усім відвідувачам одягнути маски.

- керівники закладів в обов’язковому порядку повинні обмежити кількість одночасного перебування людей у торговому залі та розмістити відповідне оголошення на вході. Безпечна відстань між покупцями має становити не менше 2-х метрів, на касах та біля входу в магазин зробити розмітку для забезпечення такої відстані. 

Максимальна кількість одночасного перебування людей у торговому залі площею: 

 

- до 200 кв. м – 5 осіб; 

 

- від 200 до 1000 кв. м – 10 осіб, 

 

- від 1000 кв. м – 1 особа на 100 кв. м.

 

- клієнтам заборонено заходити до закладів, якщо там вже перебуває максимально допустима кількість відвідувачів. У такому разі клієнти повинні зачекати біля входу на відстані не менше 2-х метрів один від одного.

Також керівники закладів повинні призначити відповідальних працівників, які здійснюватимуть контроль за допустимою кількістю відвідувачів у приміщенні, забезпечити регулярне провітрювання та дезінфекцію приміщень, встановити станції гігієни рук. Персонал закладів зобов'язаний знаходитися у засобах індивідуального захисту та дотримуватися правил їх користування, а також дотримуватися правил особистої гігієни.

Крім того, комісія вирішила із 21 березня 2020 р. і до закінчення карантину в Ужгороді заборонити заселення громадян (нових відвідувачів) у готелі та інші заклади розміщення.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів