Було б добре, якби люди зараз задумалися над сенсом життя, - владика Мілан

Було б добре, якби люди зараз задумалися над сенсом життя, - владика Мілан
Можливо, та глобальна катастрофа, яку людство переживає сьогодні, заставить людей задуматися над сенсом життя. Таку думку єпарх Мукачівської греко-католицько єпархії висловив під час інтерв'ю Олександру Гаврошу.

 

Існує думка, що епідемія - це Божа кара для людства. Проте Владика Мілан пояснив, що Бог не карає людей, а виховує, залишаючи при цьому нам власну волю, можливість помилятися.

"Є люди розумні, але не мудрі, що мають здібності, таланти, але їм бракує моральних заборон. Тому що не все, що людина здатна зробити, є дозволеним, морально-етичним. Наприклад, людина не сміє вбивати. Це в її можливостях, але це страшний гріх. У часи Другої світової війни нацисти постійно говорили про нову зброю і, схоже, були близькі до створення атомної бомби. Богу дякувати, що не встигли, бо вже тоді все могло закінчитися фатально. Але зараз видається, що окрім ядерної зброї, винаходять й інші. Тому дуже важливим є виховання людського серця. Людство дійшло до межі, коли поведінка людей у багатьох напрямках є безвідповідальною. Не кажу вже про християнську мораль, а про антилюдську за своєю суттю", - розповів єпарх.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів