В Інфекційній лікарні Ужгорода більшість пацієнтів із COVID-19 мають середній або важкий ступінь хвороби

В Інфекційній лікарні Ужгорода більшість пацієнтів із COVID-19 мають середній або важкий ступінь хвороби
Про лікування закарпатців із діагнозом COVID-19 сьогодні під час пресконференції розповів головний лікар Закарпатської обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк.

 

Лікування від коронавірусу, зі слів Михайла Поляка, триває не менше 3 тижнів. Про стан хворих головний лікар розповів таке: 

"У нас із легкою формою хворих майже не було. Восновному в нас пацієнти із середнім та важким ступенем. Найменший період їх лікування близько 3 тижнів. Спочатку майже всі вони потребують кисневої підтримки. Але після 5-6-денного лікування стан їх у більшості випадків покращується. Але є й такі, кого переводимо у відділення інтенсивної терапії".

Лікують хворих симптоматично, адже специфічного лікування немає. Однак навіть не всі препарати, рекомендовані МОЗ та ВООЗ для усіх пацієнтів є безпечними.

"Специфічного лікування не існує. Є посимптомне лікування. Є протоколи, згідно яким відбувається лікування деякими препаратами. Але не всі ці препарати ми маємо, особливо противірусні. Ми маємо плаквеніл – його є у достатній кількості. Але він призначається з великою обережністю, бо він не призначаться хворим із серецево-судинними захворюваннями", – каже Михайло Поляк. 

Головний прояв коронавірусу – двобічна пневмонія. Пацієнтам із хронічними захворюваннями подолати її складніше.

"Майже всі хворі, які знаходяться у нас на лікуванні, мають двобічну пневмонію, у більшості дихальна недостатність. Пацієнти старшого віку майже всі мають хронічні захворювання. Особливо тяжко піддаються лікуванню хворі, які мають надлишкову вагу", – наголосив лікар. 

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів