В Інфекційній лікарні Ужгорода більшість пацієнтів із COVID-19 мають середній або важкий ступінь хвороби

Лікування від коронавірусу, зі слів Михайла Поляка, триває не менше 3 тижнів. Про стан хворих головний лікар розповів таке:
"У нас із легкою формою хворих майже не було. Восновному в нас пацієнти із середнім та важким ступенем. Найменший період їх лікування близько 3 тижнів. Спочатку майже всі вони потребують кисневої підтримки. Але після 5-6-денного лікування стан їх у більшості випадків покращується. Але є й такі, кого переводимо у відділення інтенсивної терапії".
Лікують хворих симптоматично, адже специфічного лікування немає. Однак навіть не всі препарати, рекомендовані МОЗ та ВООЗ для усіх пацієнтів є безпечними.
"Специфічного лікування не існує. Є посимптомне лікування. Є протоколи, згідно яким відбувається лікування деякими препаратами. Але не всі ці препарати ми маємо, особливо противірусні. Ми маємо плаквеніл – його є у достатній кількості. Але він призначається з великою обережністю, бо він не призначаться хворим із серецево-судинними захворюваннями", – каже Михайло Поляк.
Головний прояв коронавірусу – двобічна пневмонія. Пацієнтам із хронічними захворюваннями подолати її складніше.
"Майже всі хворі, які знаходяться у нас на лікуванні, мають двобічну пневмонію, у більшості дихальна недостатність. Пацієнти старшого віку майже всі мають хронічні захворювання. Особливо тяжко піддаються лікуванню хворі, які мають надлишкову вагу", – наголосив лікар.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- Військових в Ужгородській міській лікарні волонтери пригостили кутею
- Герої без зброї: фельдшер Михайло Сливка про робочі лайфхаки, легкі та важкі пошукові роботи за 13 років “гірського досвіду”
- Святвечір на Закарпатті: традиційна кухня та обрядовість святкування
- Втрачений Ужгород: як у місті католики Різдво відзначали
- "Найважчим є те, що ти залишив вдома дружину, батьків і дітей, і не знаєш, на скільки це часу" — Віктор Трошкі
- Різдвяний традиційний закарпатський хліб карачун: давні обряди споживання
- «Бограч-index» – грудень 2025: за місяць ціни на продукти змінилися на +7,9%
- «Бджолині крильця» родини Ленделів: від селекції карпатської бджоли до порятунку пасічників з усієї України
- Закарпатців закликають стати донорами крові напередодні різдвяно-новорічних свят
- Інструктор «Устім» - про навчання майбутніх операторів ССО
- «Ой, хто, хто Миколая любить»… той обов’язково дочекається його - навіть якщо він трохи затримається дорогою з Закарпаття у прифронтове прикордоння
- Поліцейські Закарпаття організували для ветеранів екскурсію на кавову мануфактуру
- Унікальна страва Полянської Гути: як готують рисильовані голубці
- Усіх небайдужих закликають допомогти 7-річному закарпацю, який бореться із генетичною хворобою, що поступово руйнує всі його м'язи
- Закарпатець з позивним «Беркут» врятував шістьох поранених побратимів: історія воїна Нацгвардії
- «Іграшка для воїна»: майстер-клас в Ужгородському замку
- Довга дорога до школи. Як школярі в гірському закарпатському селі ходять щодня по 8 км на навчання
- Шлях до відновлення: на Закарпатті поліцейські організували для поранених колег арттерапію
- Закарпаття посіло 7-ме місце в Україні за обсягом прийнятого в експлуатацію житла
- На Закарпатті для ромських дітей проводять спеціальні заняття для підготовки до школи

До цієї новини немає коментарів