Відчутно по кишені: через карантин щодня роботу шукають 50 ужгородців

Відчутно по кишені: через карантин щодня роботу шукають 50 ужгородців
Карантин боляче вдарив по роботі, а значить і по кишенях, більшості українців. Малий і середній бізнес уже не дочекається 12 травня, аби відкритися і знову стати до роботи.

 

Але вже тепер видно, що поставити бізнес на паузу на час карантину вдалося не усім підприємствам. В обласному управлінні ДПС розповіли, що у березні припинили діяльність 43 юридичні особи та 500 фізичних, а у квітні 2020-го – 17 юридичних осіб і 362 фізичних. Заспокоює лише те, що ця цифра не є більшою за ту, яку в закарпатському управлінні Державної податкової служби фіксували в докарантинний період.

Про важкі часи на ринку праці говорить статистика Ужгородського міського центру зайнятості. Там повідомили, що з 18 березня по 4 травня до Центру в пошуках роботи звернулися 678 осіб – це в 2,5 рази більше, ніж за такий же проміжок часу у докарантинний період.

Можна сказати, що до 50-ти нових безробітних приходять до міського центру зайнятості щодня, всього ж наразі в місті зареєстровані 1104 безробітних особи. Для них на вході розмістили детальні інструкції щодо правил роботи установи в умовах карантину. Там же розміщена скринька, в якій безробітний, котрий шукає роботу, може залишити документи, необхідні для оформлення виплат та пошуку вакансій. Цікаво, що попри складну ситуацію на ринку праці, пропозицій наразі є доволі багато. Так, терміново шукають працівників медичні заклади, Укрпошта, Водоканал, військкомат, МНС, «Турбогаз», різноманітні торгові мережі та аптеки.

Джерело: pershij.com.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів