На Закарпатті розпочалося весняне зариблення гірських річок

На Закарпатті розпочалося весняне зариблення гірських річок
Територія Закарпатської області вкрита густою річковою мережею – за статистикою усього в краї протікає 9426 рік сумарною довжиною 19723 км!

 

Багато з них проходять гірською місцевістю, збагачуючи природню красу наших Карпат та надаючи прихисток цілій екосистемі організмів. Серед них й струмкова форель- представник роду лососевих, яка є гордістю краю, однак в силу дії різноманітних факторів її кількість у річках щороку зменшується.

Вже 7 рік поспіль відомий в краї інвестор – група енергетичних компаній РЕНЕР, що реалізовує в області проекти зеленої енергетики, проводить в області акцію з зариблення річок цим рідкісним видом риб. За словами Генерального директора Сергія Ковач цього року дійство охопить гірські водні артерії у Перечинському, Рахівському та Тячівському районі, а загальна кількість випущеного малька сягатиме близько 65 тис. особин.

Традиційно до акції долучаються керівництво та працівники місцевих лісогосподарств, управління державного агентства рибного господарства (рибоохоронний патруль), представники місцевого самоврядування. Так, на Перечинщині до дійства приєдналися сільський голова села Тур’я Поляна Іван Юсиба та адміністрація управління державного агентства рибного господарства в Закарпатській області на чолі з в.о. керівника Юрієм Брезою.

Як розповідає представник групи РЕНЕР Юрій Сас завдяки спільним зусиллям вдалося зарибнити верхні притоки річки Шипіт, де результати щорічного зариблення видно вже пару років поспіль. «Шкода, що через карантинні обмеження цього року до акції не змогли залучити школярів вихованців шкільних лісництв, які щороку приймали участь в заході та з нетерпінням його чекали. Однак вірю, що в наступному році карантину не буде й діточки долучаться до акції!», - додає пан Юрій.

 

Як завжди плідно акція відбулася й у мальовничих селах Луги та Костилівка, що на Рахівщині, а також Лопухово Тячівського району, де в бокові притоки річки Брустурянка було випущено майже 20000 малька. На черзі – Видричка Рахівського району, села Красна, Руська та Німецька Мокра Тячівського району, які організатори дійства планують відвідати вже наступного тижня. 

В.Смага

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів