Вийшов у світ черговий номер журналу «Культурологічні джерела»: що цікавого?

Вийшов у світ черговий номер журналу «Культурологічні джерела»: що цікавого?
Не порушуючи традицію, неодмінно весною та за сприяння департаменту культури Закарпатської облдержадміністрації приходить до читачів новий номер журналу «Культурологічні джерела».

 

Світлина Олени Гайдук, яку ми обрали для обкладинки, спонукає берегти і примножувати народні художні промисли краю. Зокрема лозоплетіння популяризує майстриня, директор будинку культури села Іза Хустського району Віра Вучкан. Недарма одну з майстерень у рамках грантового проєкту «Онлайн ХАБ для нематеріальної культурної спадщини Закарпаття» 2019 року було проведено саме в цьому селі.

До першого номеру журналу ми залучили 21 автора й опублікували 31 матеріал, який розмістили у семи рубриках: «Відлуння подій» – 10 статей, «Творча майстеря»  – 9, «Цікаво знати»  – 4, «У світ» – 1, «Постаті» – 2, «Пам’ять»  – 4, «Стане у пригоді» – 1 та доповнили чотирма кольоровими вклейками.

Читач знайде для себе багато цікавої та корисної інформації, адже кожен автор презентував змістовні та добре опрацьовані статті. Василь Андрійцьо представив творчість актора Михайла Фіщенка; Володимир Мишанич – майстра Петра Ходанича; Людмила Орос – музиканта Лесі Дубенко; Іван Хланта розповів про діяльність методиста Оксани Сідор і шанувальника народної творчості Степана Поповича тощо.

Олена Короленко ознайомила з творчою біографією народної аматорської чоловічої хорової капели «Боян», яка відзначила 55 років.

Різдвяну гру «Баранки» записав і відродив з вихованцями Великобичківської дитячої музичної школи Василь Попович. Про це він розповідає у своїй статті, до якої подає і сценарій дійства.

Про активну діяльність Закарпатської організації Національної спілки письменників України пише Василь Густі, про тячівську майстриню Тетяну Нікішкіну – Наталія Маджара, а виноградівських мисткинь – Любов Токач.

Для тих колективів і окремих виконавців, хто бажає поповнити репертуар, пропонуємо ноти і слова до пісні «Над рікою Ужем».

І це лише частина оприлюднених матеріалів.

Отже, запрошуємо до перегляду і читання!

Переглянути перший випуск щоквартальника «Культурологічні джерела» за 2020 рік можна за  посиланням:

https://zakfolkcenter.info/load/kulturolohichni-dzherela-2020-1

КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР

 

 

29 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів