Як слід оприлюднювати офіційну інформацію? Дізнавалися працівники Ужгородської міськради

Як слід оприлюднювати офіційну інформацію? Дізнавалися працівники Ужгородської міськради
Через платформу zoom тренерка національної мережі з відкритих даних та тренерка з питань взаємодії громади з владою Юлія Федорова розповіла, яка інформація має бути оприлюднена у форматі відкритих даних; для чого вона потрібна, яка з неї користь; хто і як може використовувати відкриті дані, які є сервіси, що їх обробляють і узагальнюють за темами.

 

Юлія Федорова розповіла і про можливості, які надають сервіси обробки відкритих даних. Скажімо, через Електронний кабінет перевізника, ввівши номерний знак автобуса, який проводить міжміські перевезення, можна дізнатися, чи він має ліцензію на таку діяльність. Сервіс Чиста вода за відкритими даними Державного агентства водних ресурсів дає можливість дізнатися про якість води в основних річках України за 14 показниками якості, проби для визначення яких беруть на 435 пунктах спостереження.

Багато інформації можна почерпнути з сервісу аудиту об’єктів нерухомості, регуляторної мапи України, платформи-агрегатора розрізнених відкритих даних щодо поводження з відходами, сервісу моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень та контролю контрагентів, сервісу YouControl, де крім інформації про компанії і фізичних осіб-підприємців нещодавно також додали блок про забезпечення для протидії коронавірусу засобами захисту, обладнанням, спеціалістами усіх лікарень і навіть прогнозування кількості захворілих у порівнянні з фактичними показниками.

 

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів