Укрпошта продала сім об’єктів нерухомості на 65 млн гривень дорожче, ніж планувала

Укрпошта продала сім об’єктів нерухомості на 65 млн гривень дорожче, ніж планувала

 

В системі Prozorro.Продажі були продані перші сім об’єктів непрофільної нерухомості АТ «Укрпошта». Їхня остаточна ціна склала майже 90 млн гривень, при тому, що спочатку лоти були виставлені за загальною ціною 25 млн гривень. Серед них будівлі та склади в Києві, Львові, Трускавці та Чернігівській області. Наступний аукціон відбудеться 12 червня. На ньому будуть виставлені об’єкти в Конча-Заспі та на київському Хрещатику.

Подальші плани Укрпошти

Загалом компанія планує продати 800 об’єктів. На першому етапі реалізації непрофільної нерухомості Укрпошта виставила в Prozorro.Продажі 30 лотів загальною стартовою вартістю 82,6 млн гривень. На другому етапі будуть виставлені вже 62 об’єкти на суму 189 млн гривень. Як показав досвід продажу перших 7 об’єктів – даний процес принесе компанії щонайменше вдвічі більше грошей, ніж було заплановано. Усі виручені кошти підуть на розвиток та діджиталізацію інфраструктури Укрпошти.

Нагадаємо, що раніше Укрпошта виставляла свої об’єкти на Prozorro.Продажі лише для здачі в оренду. Це допомогло їй уже за перший рік збільшити вдвічі фінансові надходження від орендодавців.

Що таке Prozorro.Продажі

Електронна система Prozorro.Продажі – це зручний інструмент, що використовується з метою продажу державного майна та комунального майна, реалізації активів банків, проведення малої приватизації тощо. З її допомогою державні установи можуть розпоряджатися своїм майном максимально ефективно та вигідно. В свою чергу потенційні покупці та орендатори отримують доступ до обширної бази та швидко знаходять ті активи, які їм потрібні. Це може бути нерухомість, автомобілі, вагони, ліс, металобрухт тощо.

Система є відкритою та прозорою для всіх потенційних учасників: кожний охочий може зайти на сторінку лоту, що зацікавив, прочитати умови участі в торгах та ознайомитися з можливими обмеженнями на участь. Якщо все добре, людина пропонує свою цінову пропозицію та стає учасником торгів за даним лотом.

Організатор торгів не має права дискваліфікувати учасника за своїм бажанням, лише за опублікованими заздалегідь правилами та державними юридичними заборонами. На відміну від торгів Prozorro, аукціони в системі Prozorro.Продажі проходять з підвищенням ставки. Тобто, перемагає той учасник торгів, що запропонує найвищу ціну. Завдяки цьому виграють всі: держава реалізує свої активи за найбільш вигідною вартістю, а учасники чесно перемагають у торгах і платять справедливу ринкову ціну.

 

04 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів