Закарпатські митники вилучили в українця книгу, виготовлену в 1905 році

Закарпатські митники вилучили в українця книгу, виготовлену в 1905 році
Сьогодні, 11 червня 2020 року, на митному посту «Тиса» працівники Закарпатської митниці Держмитслужби припинили незаконне вивезення з України культурної цінності. Громадянин України прямував з України в Італію на автомобілі «VW».

 

Формою проходження митного контролю співвітчизник обрав «зелений коридор». Відтак, обрання цієї смуги руху вважається заявою про те, що переміщувані через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території та свідчить про факти, що мають юридичне значення. Під час здійснення митного огляду у транспортному засобі серед особистих речей громадянина митники виявили незаявлену під час усного опитування книгу «Моя жизнь во Христ?» 1905 року виготовлення, що має ознаки культурної цінності.

Відповідно до частини 5 статті 374 Митного кодексу України, культурні цінності, виготовлені 50 і більше років тому, незалежно від їх вартості та способу переміщення через митний кордон України, підлягають письмовому декларуванню. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених статті 471 Митного кодексу України. Наразі складено протокол про порушення митних правил, книгу вилучено до рішення суду.

 

Закарпатська митниця Держмитслужби

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів