Залізницею чи авто: куди і як можна доїхати із Закарпаття?

Залізницею чи авто: куди і як можна доїхати із Закарпаття?
Залізничне сполучення в країні починає поволі оживати. Так із 26 червня Укрзалізниця відновлює сполучення зі Львовом. До цього дістатися міста можна було лише автомобілем, а потяги, що прямують до/з Закарпаття через Львів, там не зупинялися.

 

РОМАНТИКА ПОТЯГІВ

Зараз із Закарпаття прямують потяги до Києва, Харкова (із зупинкою в Полтаві) та Запоріжжя (із зупинкою у Дніпрі). Тепер ці поїзди зупинятимуться і у Львові.

До Львова курсуватимуть потяги із Києва та Одеси. Крім того відновлюють зупинки потягів, що прямують через Львів. Про відновлення транспортного сполучення повідомили на сайті Укрзалізниці

За словами в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Івана Юрика, з цієї ж дати поїзди, які раніше курсували через Львів без зупинки для висадки та посадки пасажирів, її відновлять. «Наразі ми закінчуємо роботи щодо призначення зазначених поїздів та вже незабаром відкриємо продаж квитків», — зазначив Іван Юрик.

Це означає, що для закарпатців відкриється ще дві області для відвідин - Львівська та Одеська (з пересадкою у Львові).

На сайті залізниці вже в продажу є квитки на поїзди, що прямують із Закарпаття із зупинкою у Львові. Це лише купейні та вагони класу люкс.

Найдешевший залізничний квиток до Львова обійдеться у 428 гривень.

На сайті залізниці також нагадують, що для посадки в поїзд пасажири обов`язково повинні вдягти захисну маску, а також пройти температурний скринінг при вході на вокзал та при посадці до вагона. З огляду на заходи безпеки пасажирам рекомендовано якнайменше пересуватися по вагонах. Тимчасово у поїздах не пропонуватимуться напої та кондитерські вироби. А окріп за потреби надаватиметься пасажирам у власний посуд.

А ЯКЩО МАШИНОЮ?

Альтернативний варіант - сервіс BlaBlaCar. Однак тут є нюанси. Останнім часом ціни на спільні поїздки зросли. Зараз на сайті сервісу ціни на поїздку до Львова коливаються у межах 200 гривень. Однак із практики, водії вже телефоном можуть повідомляти про вищу ціну.

До того ж, часто водії самі скасовують домовлені поїздки і пасажирам іноді доводиться по кілька разів шукати водія. Якщо поїздка термінова, то це завдає незручностей. Тож у цій ситуації Укрзалізниця виграє: там потяги вирушають за графіком.

Із посиленням карантинних заходів міжобласне автомобільне сполучення громадським транспортом на Закарпатті скасували. В межах області можна пересуватися громадським транспортом. До всього, на вихідні громадський транспорт на Закарпатті не працюватиме і в межах області, і в межах населених пунктів.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів