Зберігайте: продукти, які допоможуть підтримувати в нормі гормони щитоподібної залози

Йод — необхідна речовина для нормального функціонування щитовидної залози. Його дефіцит призводить до погіршення вироблення тиреоїдних гормонів, через брак яких, у свою чергу, виникають порушення в роботі більшості систем організму: серцево-судинної, нервової, імунної та травної. Також погане вироблення цих гормонів веде до серйозних проблем з пам'яттю, увагою і сприйняттям нової інформації, інформує Ukr.Media.
Щоб підтримувати нормальний рівень йоду, необхідно правильно харчуватися, не виключаючи продукти, які багаті цією важливою для здоров'я речовиною. Ось деякі з них.
Молочні продукти
Молоко, сир, йогурт — в середньому містять від 17 до 30 відсотків (іноді і більше) йоду від добової норми дорослої людини. Кількість йоду залежить від раціону корів чи кіз, з молока яких були приготовані продукти, наприклад, взимку його вміст у молоці збільшується, оскільки тварини отримують більше їжі з йодними добавками.
Біла риба
Багато видів нежирної білої риби багаті йодом, але найбільша його кількість міститься в трісці (170 мікрограмів на 100 грамів) і пікші (191 мікрограмів на 100 грамів).
Креветки
Ще одні морські мешканці з високим вмістом йоду. Вони містять близько 27% добової норми йоду, а також селен, який теж дуже важливий для нормального функціонування щитовидної залози. Також вони багаті білком, фосфором, залізом і вітаміном B12.
Яйця
Так само, як і в молоці, в яйцях вміст йоду може змінюватися, але в середньому його кількість становить приблизно 17% від норми дорослої людини. Однак більша його частина знаходиться в жовтках, які є досить жирною і важкою їжею, тому не варто їсти їх занадто часто і багато.
Водорості
Тим, хто принципово, чи через проблеми зі здоров'ям, уникає вживання продуктів тваринного походження, варто налягати на їстівні водорості. Вони бувають декількох видів: ламінарія (морська капуста), порфіру (норі), комбу, вакаме і арам, чука і т. д. Деякі водорості можна їсти самі по собі, наприклад, морську капусту, інші — додавати в різні страви: супи, салати, локшину і т. д. Всі вони містять велику кількість йоду та мають оригінальний, але приємний смак.
До теми
- Щоб Новий рік був в радість: Як уникнути переїдання за святковим столом
- Економне новорічне меню для дорослих і дітей з простих продуктів
- "Смачні" поради закарпатцям: Як не перевантажити організм під час свят та залишатися у доброму гуморі
- Gaba-чай: уникальность и польза
- 5 ефективних способів, щоб прискорити метаболізм взимку
- Правила підготовки молодих саджанців до зимового періоду
- Господиням на замітку: відмінний рецепт швидкої піци на лаваші за 10 хвилин
- Рецепт вихідного дня: фріттата на сковорідці за 10 хвилин
- Господиням на замітку: картопляні оладки з моцарелою
- Вплив вина на серце
- Господиням на замітку: апетитний відкритий пиріг з гарбузом
- Які роботи потрібно провести в саду в жовтні перед настанням заморозків?
- Готуємо молочний коктейль з морозивом у програмі «Смакуй здорово» (ВІДЕО)
- Беріть на замітку: ефірні олії, які заспокоюють, розслаблюють і нормалізують сон
- Чим може бути корисна ожина для здоров'я: 10 властивостей ягід
- Чому електронні рецепти сприятимуть покращенню здоров'я українців і як діє програма "Доступні ліки"?
- Як чистити зуби правильно — нюанси процедури, які треба знати всім
- Готуємо болгарський коктейль у програмі «Смакуй здорово» (ВІДЕО)
- Цікаво знати: причини, через які у вас розвивається дефіцит енергії
- Беріть на замітку: як правильно доглядати за власними зубами?
До цієї новини немає коментарів