Зберігайте: продукти, які допоможуть підтримувати в нормі гормони щитоподібної залози
Йод — необхідна речовина для нормального функціонування щитовидної залози. Його дефіцит призводить до погіршення вироблення тиреоїдних гормонів, через брак яких, у свою чергу, виникають порушення в роботі більшості систем організму: серцево-судинної, нервової, імунної та травної. Також погане вироблення цих гормонів веде до серйозних проблем з пам'яттю, увагою і сприйняттям нової інформації, інформує Ukr.Media.
Щоб підтримувати нормальний рівень йоду, необхідно правильно харчуватися, не виключаючи продукти, які багаті цією важливою для здоров'я речовиною. Ось деякі з них.
Молочні продукти
Молоко, сир, йогурт — в середньому містять від 17 до 30 відсотків (іноді і більше) йоду від добової норми дорослої людини. Кількість йоду залежить від раціону корів чи кіз, з молока яких були приготовані продукти, наприклад, взимку його вміст у молоці збільшується, оскільки тварини отримують більше їжі з йодними добавками.
Біла риба
Багато видів нежирної білої риби багаті йодом, але найбільша його кількість міститься в трісці (170 мікрограмів на 100 грамів) і пікші (191 мікрограмів на 100 грамів).
Креветки
Ще одні морські мешканці з високим вмістом йоду. Вони містять близько 27% добової норми йоду, а також селен, який теж дуже важливий для нормального функціонування щитовидної залози. Також вони багаті білком, фосфором, залізом і вітаміном B12.
Яйця
Так само, як і в молоці, в яйцях вміст йоду може змінюватися, але в середньому його кількість становить приблизно 17% від норми дорослої людини. Однак більша його частина знаходиться в жовтках, які є досить жирною і важкою їжею, тому не варто їсти їх занадто часто і багато.
Водорості
Тим, хто принципово, чи через проблеми зі здоров'ям, уникає вживання продуктів тваринного походження, варто налягати на їстівні водорості. Вони бувають декількох видів: ламінарія (морська капуста), порфіру (норі), комбу, вакаме і арам, чука і т. д. Деякі водорості можна їсти самі по собі, наприклад, морську капусту, інші — додавати в різні страви: супи, салати, локшину і т. д. Всі вони містять велику кількість йоду та мають оригінальний, але приємний смак.
-->
До теми
- Консультацію з ментального здоров’я можна отримати у сімейного лікаря
- Як припинити весь час думати про погане: шість дієвих практик
- Що можна і не можна готувати в алюмінієвому посуді?
- Сьогодні в Україні оновлюються правила маркування пачок сигарет: що зміниться та чому це важливо для збереження здоров’я
- 10 продуктів, за допомогою яких дійсно можна зміцнити імунітет
- Замість олів'є. Три оригінальні салати з куркою на Новий рік
- Нежирні, свіжі та натуральні: які страви повинні стояти на новорічному столі 2024 року
- Що станеться з вашим тілом, якщо відмовитеся від кави на місяць?
- Антибіотики не завжди безпечні: фахівці пояснили, як правильно їх приймати
- Як розпізнати діабет і запобігти йому: у МОЗ дали поради українцям
- Зміцнюють імунітет і знищують віруси в організмі: 5 продуктів, які потрібно їсти раз на тиждень
- Чому сирники виходять то твердими, то рідкими, то сирими всередині?
- Переваги використання електроплити на кухні
- Лікарі інформують закарпатців, що робити у разі харчового отруєння в спекотні літні дні (ВІДЕО)
- Як вибрати якісний комплект постільної білизни
- Комплекти постільної білизни від Домашнього знадобляться в кожному домі
- Як вибрати обідній стіл для маленької кухні?
- Стулья кухонные
- З чого отримують цукати та чому вони різнокольорові?
- Весняні ціни на овочі та фрукти: Яка ситуація на Закарпатті?
До цієї новини немає коментарів