Зберігайте: продукти, які допоможуть підтримувати в нормі гормони щитоподібної залози

Зберігайте: продукти, які допоможуть підтримувати в нормі гормони щитоподібної залози

 

Йод — необхідна речовина для нормального функціонування щитовидної залози. Його дефіцит призводить до погіршення вироблення тиреоїдних гормонів, через брак яких, у свою чергу, виникають порушення в роботі більшості систем організму: серцево-судинної, нервової, імунної та травної. Також погане вироблення цих гормонів веде до серйозних проблем з пам'яттю, увагою і сприйняттям нової інформації, інформує Ukr.Media.

Щоб підтримувати нормальний рівень йоду, необхідно правильно харчуватися, не виключаючи продукти, які багаті цією важливою для здоров'я речовиною. Ось деякі з них.

Молочні продукти

Молоко, сир, йогурт — в середньому містять від 17 до 30 відсотків (іноді і більше) йоду від добової норми дорослої людини. Кількість йоду залежить від раціону корів чи кіз, з молока яких були приготовані продукти, наприклад, взимку його вміст у молоці збільшується, оскільки тварини отримують більше їжі з йодними добавками.

Біла риба

Багато видів нежирної білої риби багаті йодом, але найбільша його кількість міститься в трісці (170 мікрограмів на 100 грамів) і пікші (191 мікрограмів на 100 грамів).

Креветки

Ще одні морські мешканці з високим вмістом йоду. Вони містять близько 27% добової норми йоду, а також селен, який теж дуже важливий для нормального функціонування щитовидної залози. Також вони багаті білком, фосфором, залізом і вітаміном B12.

Яйця

Так само, як і в молоці, в яйцях вміст йоду може змінюватися, але в середньому його кількість становить приблизно 17% від норми дорослої людини. Однак більша його частина знаходиться в жовтках, які є досить жирною і важкою їжею, тому не варто їсти їх занадто часто і багато.

Водорості

Тим, хто принципово, чи через проблеми зі здоров'ям, уникає вживання продуктів тваринного походження, варто налягати на їстівні водорості. Вони бувають декількох видів: ламінарія (морська капуста), порфіру (норі), комбу, вакаме і арам, чука і т. д. Деякі водорості можна їсти самі по собі, наприклад, морську капусту, інші — додавати в різні страви: супи, салати, локшину і т. д. Всі вони містять велику кількість йоду та мають оригінальний, але приємний смак.

 

10 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів