Відпустка vs. Карантин: Які країни для відпочинку на морі обирають закарпатці?

Відпустка vs. Карантин: Які країни для відпочинку на морі обирають закарпатці?
Уже майже середина літа, а про відпустку задумовуються не всі. Хтось уже поставив "хрест" на мріях про відпочинок на морі цього літа, хтось обрав провести відпустку в Україні. Однак є й такі, хто не зраджує звичаям і надає перевагу морському відпочинку за кордоном. Uzhgorod.net.ua дізнався про те, які напрямки найчастіше обирають закарпатці для літніх мандрівок за кордон.

 

Деякі країни дозволили українцям безперешкодний в'їзд, а через деякі країни дозволений лише транзитний проїзд. Актуальну ситуацію можна відстежувати на мапі МЗС.

"Найпопулярніші напрямки зараз – Хорватія і Туреччина, – каже провідна менеджерка турфірми Трайдент Хіт Ольга Петрінко. – Це і зрозуміло, бо, на відміну від деяких інших країн, для в'їзду сюди не потрібен ПЛР-тест, а по поверненню немає обов'язкової обсервації. Однак якщо до Хорватії їхати наземним транспортом, то ПЛР-тест всеж доведеться зробити – це потрібно для перетину кордону і транзитного проїзду територіями інших країн". 

У СКІЛЬКИ ОБІЙДЕТЬСЯ ВІДПОЧИНОК ЗА КОРДОНОМ? 

Цікаво, що ціни на літній, хай навіть карантинний відпочинок, почали рости.

"Зараз туристична сфера може запропонувати мало напрямків, а от бажаючих багато. Тому бачимо зростання цін. Не можна сказати, що вони сильно "кусаються". Вони ростуть у межах цього року. Те, що ще нещодавно було значно дешевшим, ніж у попередні роки, зараз повертається до тих цін, які були раніше", – констатує Ольга.

А от любителям "гарячих" турів цьогоріч не пощастило. Зазвичай такі тури горіли на готелі дешевшого сегменту, який зараз знижок не дає.

"Ті, хто сподівався на "гарячі" тури– не у виграші. Зате на готелі дорожчого сегменту можна зловити хорошу знижку – вони пропонують акції, що дають зекономити 30-50% вартості".

Якщо більш детально, то орієнтовні ціни такі:

  • 5-зіркові готелі у Єгипті пропонують відпочинок від 253 доларів за тиждень.
  • Турецькі "п'ятірки" стартують від 375 євро за тиждень.
  • В Албанії з перельотом із Києва можна відпочити від 245 євро на тиждень.
  • А от ціни на відпочинок у Хорватії прораховувати потрібно індивідуально. Тут здебільшого пропонують доїзд власним транспортом. Щоправда, є й пропозиції автобусних турів по 90 євро (з 2-денним відпочинком на морі) та 248 євро (5 днів на морі).

Ксенія Шокіна, Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів