Відомий ужгородський кондитер почав випікати Бріош і Пан-о-Резан
Знаний кондитер і шоколадьє Валентин Штефаньо активно розвиває напрямок хліба, випічки, здоби. Його хліб із Селиським сиром став дуже популярним. А віднедавна у закладах Valentin&Valentina Shtefanyo апробують Бріош та Пан-о-Резан. І ви вже можете дегустувати, – пише Varosh.
Розповідаємо детальніше про Бріош і Пан-о-Резан.
Пан-о-Резан (Pain aux Raisins) – традиційні французькі булочки-равлики, які у Франції часто подають до сніданку. Шарове тісто, заварний крем, пригоршня родзинок, нотка ванілі. Ніжні пахощі, масляниста текстура, булочка немов тане… Вона дуже смачна і напрочуд затишна. Завітайте одного ранку на терасу Valentin&Valentina Shtefanyo на площі Петефі. Вона дуже нагадує літні майданчики у французькому стилі – коли столики вишикувалися в один ряд, неначе в театрі, а ти спостерігаєш виставу міста, що тільки-но прокидається.
Так ось: вмостіться за білим столиком, замовте делікатно-солодкого “равлика” і чашку кави, насолоджуйтеся. Це буде мить Франції чи Данії у вашому ранку. Якщо ж квапитеся, то забіжіть до Штефаня і вам спакують равлика у фірмовий крафтовий пакетик. Посмакуйте в офісі.
Бріош. Тут усе так просто, бо ж досконалість у простоті. Борошно, яйця, масло, молоко… Бріош немов виліплена з кількох куль тіста. Така пишна, велика – ідеально придбати додому для всієї родини. Смакує з кавою, чаєм, молоком. Одного ранку прокиньтеся раніше, завітайте до Штефаня і принесіть Бріош додому до сніданку. Це ж напрочуд атмосферно.
Насправді, випічка стає актуальнішою на карантині. Навіть якби кафе знов зачинилися, з вами на кухні завжди може бути добра здоба на французький лад.
Евеліна Гурницька, Varosh
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
-->
До теми
- Майстер-клас із розпису великодніх писанок для дітей прикордонників провели в ужгородському храмі
- В Ужгороді вже місяць працює дитячий простір "Кіфлик" для переселенців
- На Закарпатті триває екоакція "Шевченко єднає Україну"
- Медики обласної клінічної лікарні консультуватимуть військових разом із американськими колегами
- В Ужгороді у замку пластуни відзначили 112-річчя першої присяги
- Чат-бот «ДієСлово» презентували в Ужгороді
- Для поранених військових, які лікуються або проходять реабілітацію в медичних закладах Ужгорода, провели екскурсію містом
- «Дні сакури в Ужгороді» – сьогодні та завтра у місті низка заходів, переважна більшість яких має благодійну мету
- В Ужгороді святкуватимуть 112-ту річницю Пласту (ПРОГРАМА)
- В Ужгороді у неділю запрошують на благодійний сакуровий забіг
- В Ужгороді минулого тижня з’явилися на світ 53 малюки
- Ще один крок до новітніх методик лікування: у нейроцентрі провели рідкісну операцію
- Учні ужгородського ліцею вирощують мікрозелень і частину грошей донатять на ЗСУ
- Єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій провів чин оновлення храму ПЦУ в обласному центрі
- В Ужгороді працює котокав’ярня, в якій живуть 14 котів із притулку
- Два FPV-дрони для військових 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади придбав Ужгородський ліцей №8
- Зібрав вже 8 мільйонів для захисників: в Ужгороді волонтер з інвалідністю збирає гроші на підтримку ЗСУ
- Працівниці Закарпатського ОТЦК та СП разом із волонтерками наліпили вареники для поранених захисників
- "Поверни мене з війни": в Ужгороді проводять танцювально-реабілітаційні заняття для військових та їхніх родин
- Закарпатських фотографів запрошують подавати світлини на виставку «Закарпаття і війна. Два непрості роки»
До цієї новини немає коментарів