Відомий ужгородський кондитер почав випікати Бріош і Пан-о-Резан

Знаний кондитер і шоколадьє Валентин Штефаньо активно розвиває напрямок хліба, випічки, здоби. Його хліб із Селиським сиром став дуже популярним. А віднедавна у закладах Valentin&Valentina Shtefanyo апробують Бріош та Пан-о-Резан. І ви вже можете дегустувати, – пише Varosh.
Розповідаємо детальніше про Бріош і Пан-о-Резан.
Пан-о-Резан (Pain aux Raisins) – традиційні французькі булочки-равлики, які у Франції часто подають до сніданку. Шарове тісто, заварний крем, пригоршня родзинок, нотка ванілі. Ніжні пахощі, масляниста текстура, булочка немов тане… Вона дуже смачна і напрочуд затишна. Завітайте одного ранку на терасу Valentin&Valentina Shtefanyo на площі Петефі. Вона дуже нагадує літні майданчики у французькому стилі – коли столики вишикувалися в один ряд, неначе в театрі, а ти спостерігаєш виставу міста, що тільки-но прокидається.
Так ось: вмостіться за білим столиком, замовте делікатно-солодкого “равлика” і чашку кави, насолоджуйтеся. Це буде мить Франції чи Данії у вашому ранку. Якщо ж квапитеся, то забіжіть до Штефаня і вам спакують равлика у фірмовий крафтовий пакетик. Посмакуйте в офісі.
Бріош. Тут усе так просто, бо ж досконалість у простоті. Борошно, яйця, масло, молоко… Бріош немов виліплена з кількох куль тіста. Така пишна, велика – ідеально придбати додому для всієї родини. Смакує з кавою, чаєм, молоком. Одного ранку прокиньтеся раніше, завітайте до Штефаня і принесіть Бріош додому до сніданку. Це ж напрочуд атмосферно.
Насправді, випічка стає актуальнішою на карантині. Навіть якби кафе знов зачинилися, з вами на кухні завжди може бути добра здоба на французький лад.
Евеліна Гурницька, Varosh
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- «Гладіатори» в ужгородському замку запрошують постріляти з лука
- Ужгородські школярі – серед найкращих на Всеукраїнському заході «Швидше, вище, сильніше – разом!»
- Пейзаж в об’єктиві тепловізора від військового Владислава Товтина можна придбати на благодійному аукціоні
- В Ужгородському скансені створять 3D моделі народного вбрання з різних регіонів Закарпаття
- Ужгородська школа мистецтв завершила 70-й, ювілейний, навчальний рік
- Ветеранський простір «Вдома»: підтримка для тих, хто пройшов війну
- Смак літа в кожній ложці: в Ужгороді створили полуничне меню
- «Файна вишиванка»: в Ужгороді оригінально вітали з Днем вишиванки
- Втрачений Ужгород: про що писали газети сто років тому, у квітні 1925-го?
- 178 немовлят народилося у квітні у Клінічному перинатальному центрі в Ужгороді
- Весна в Ужгороді змінює фарби — сакури вже відцвіли, але краса не зникає
- Де знайти гліцинії в Ужгороді?
- В Ужгородському замку відбудеться бал, збиратимуть гроші для важкохворого Олежика Ригана
- На виставці іконопису говорили про створення музею ікон Закарпаття
- Закарпатські патрульні нагадують пішоходам про їхні права та обов'язки
- Яких груп крові бракує в лікарнях Закарпаття цього тижня
- ТОП-10 закарпатських квітучих маршрутів, які викликають захоплення у туристів
- Сакурове диво Ужгорода: як прищеплюють дерева і чому іноді на одному — два цвіти
- Не сакурами єдиними: в Ужгороді розквітли тисячі різнобарвних тюльпанів
- Богдан Андріїв: "Нехай у кожному серці Великдень запалить промінь любові, надії та єдності"
До цієї новини немає коментарів