Яким має бути догляд за зубною щіткою: поради щодо її дезінфекції та зберігання

Яким має бути догляд за зубною щіткою: поради щодо її дезінфекції та зберігання
Зубною щіткою ми не забуваємо користуватися щодня, щоб очистити поверхню зубів та язика від нальоту і бактерій. Однак не усі пам'ятають про те, що цьому засобу для очищення порожнини рота теж потрібен особливий догляд. Бактерії, що залишаються на ворсинках щітки після використання, повітря у непровітрюваній ванній кімнаті, де вона зберігається — все це швидко робить зубну щітку джерелом мікробів і непридатною до використання. Розповідаємо, як потрібно дезінфікувати і зберігати цей "інструмент", щоб ним було безпечно користуватися протягом рекомендованого терміну служби, інформує Ukr.Media.

 

Як продезінфікувати

Промивайте під гарячою водою щоразу до і після використання. Цей базовий спосіб позбавить від бактерій, які могли накопичитися на зубній щітці. Вода повинна бути настільки гарячою, щоб від неї виходила пара. Якщо ж цей метод здасться недостатньо переконливим, можна вдатися до антибактеріального засобу для полоскання порожнини рота. Після чищення зубів налийте рідину у невелику ємність і занурте у неї ворсинки приблизно на 2-3 хвилини. Але майте на увазі: рідина для полоскання зазвичай містить тверді речовини, які призводять до руйнування щетини. Альтернативою антибактеріальних рідин можуть бути таблетки для очищення зубних протезів. У них містяться антимікробні компоненти, які призначені для усунення нальоту і бактерій у ротовій порожнині. Розчиніть половину таблетки у склянці з водою і занурте туди щітку на 90 секунд.

Як правильно зберігати

Після процесу дезінфекції саме час вжити заходів, які дозволять якомога довше зберігати зубну щітку у чистоті. І один з економічних способів мінімізації розмноження бактерій — це тримати щітку щетиною вниз у ємності з перекисом водню. Розчин потрібно міняти щодня.

Уникайте зберігання декількох зубних щіток впритул одна до одної. Це може викликати перехресне бактеріальне забруднення ворсинок. Постарайтеся тримати щітки на невеликій відстані, навіть якщо ними користуються члени однієї родини.

Не ставте зубні щітки поряд з унітазом. Під час змивання непомітні частинки фекальних мас піднімаються у повітря, поширюючи бактерії по усій поверхні ванної кімнати. Рекомендується зберігати щітки в аптечках із закритою кришкою, футлярі або хоча б придбати захисний ковпак. Перед тим, як одягнути ковпак, потрібно переконатися, що ворсинки повністю висохли, щоб уникнути розмноження мікробів у вологому середовищі.

Коли замінювати

Замінювати зубні щітки рекомендується кожні 3-4 місяці. Однак за наявності помітно пом'ятих ворсинок заміну можна зробити і раніше, щоб бути впевненими в ефективності чищення зубів. Якщо хтось скористається вашою зубною щіткою, її також доведеться негайно викинути. У кожної людини мікрофлора ротової порожнини унікальна, тому повністю продезінфікувати її не вийде.

 

30 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів